Van Chinle naar Bluff dag 9

Door Hannie Hofstee - 29-07-2012 07:09

Goede morgen Nederland

We hebben goed geslapen, ondanks dat we home allone op de campground waren. De omgeving is prachtig en heel rustig, logisch toch ? Eerst rijden we nog door de Chelly Canyon, die hebben we gisteren niet helemaal bekeken.

 

Daarna rijden we naar Bluff en komen door Monument Valley. In monument Valley hebben we een afspaak om met een jeep door Navajo indianen gebied te rijden.Vanuit Chinle rijden we richting Kajenta. Nog steeds woestijngebied. Zo af en toe ligt een karkas langs de weg, We hebben ongeveer 1700 km gereden en de woestijn is nog niet ten einde. Na het plaatsje Kajenta komen we in Monument Valley. Oude herinneringen komen weer  boven. Bij het View Hotel melden we ons voor de tour.

 

De gids ( een Navajo ) verteld ons wat hij in de rotsen ziet. Een slapende draak, President Linkolm, Een Totempaal, Suneye, teveel om optenoemen.

 

Muurschilderingen zijn te zien. alles is even mooi. De gids laat ons echo's horen en daarbij maakt hij mooie geluiden. Als hoogtepunt laat hij ons plaats nemen op een rots en we moeten ons ontspannen. We kunnen iets achterover liggen en hij begint op een fluit te spelen. Dat is niet met woorden te beschrijven wat er door je heen gaat.

Dan zingt hij nog een lied in zijn moedertaal. Prachtig gewoon.Bij de terugrit komt een zandstorm op ,en we voelen het overal. Het is een buitengewone beleving.

Willen jullie het reisverslag van Geert en Elly ook lezen, kijk dan op www. mijn tioga.nl/ellyengeert

Reacties

riki 29-07-2012 14:06 {{button-8184}}

dit alles lijkt mij ook geweldig om mee te maken....
en het zo intens beleven.
heel bijzonder. ik geniet van uit de huiskamer met jullie mee . dikke knuffel van mij

moeke 29-07-2012 22:51 {{button-8232}}

wat geweldig wat jullie allemaal mee maken xxxxx
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan