Van Chinle naar Bluff dag 9

Door Hannie Hofstee - A long time ago

Goede morgen Nederland

We hebben goed geslapen, ondanks dat we home allone op de campground waren. De omgeving is prachtig en heel rustig, logisch toch ? Eerst rijden we nog door de Chelly Canyon, die hebben we gisteren niet helemaal bekeken.

 

Daarna rijden we naar Bluff en komen door Monument Valley. In monument Valley hebben we een afspaak om met een jeep door Navajo indianen gebied te rijden.Vanuit Chinle rijden we richting Kajenta. Nog steeds woestijngebied. Zo af en toe ligt een karkas langs de weg, We hebben ongeveer 1700 km gereden en de woestijn is nog niet ten einde. Na het plaatsje Kajenta komen we in Monument Valley. Oude herinneringen komen weer  boven. Bij het View Hotel melden we ons voor de tour.

 

De gids ( een Navajo ) verteld ons wat hij in de rotsen ziet. Een slapende draak, President Linkolm, Een Totempaal, Suneye, teveel om optenoemen.

 

Muurschilderingen zijn te zien. alles is even mooi. De gids laat ons echo's horen en daarbij maakt hij mooie geluiden. Als hoogtepunt laat hij ons plaats nemen op een rots en we moeten ons ontspannen. We kunnen iets achterover liggen en hij begint op een fluit te spelen. Dat is niet met woorden te beschrijven wat er door je heen gaat.

Dan zingt hij nog een lied in zijn moedertaal. Prachtig gewoon.Bij de terugrit komt een zandstorm op ,en we voelen het overal. Het is een buitengewone beleving.

Willen jullie het reisverslag van Geert en Elly ook lezen, kijk dan op www. mijn tioga.nl/ellyengeert

Reacties

riki A long time ago

dit alles lijkt mij ook geweldig om mee te maken....
en het zo intens beleven.
heel bijzonder. ik geniet van uit de huiskamer met jullie mee . dikke knuffel van mij

moeke A long time ago

wat geweldig wat jullie allemaal mee maken xxxxx
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!