Yosemite dag 21 -22 -23

Door Hannie Hofstee - 14-08-2012 02:48

Yosemite

Het volgende  doel is Yosemite. Eerst rijden we een stuk terug naar Mammoth Lakes om daar boodschappen te halen. De omgeving is hier prachtig. Gevaar  voor bosbranden is heel hoog, er wordt ook steeds gewaarschuwd . Helikopters vliegen rond om het in de gaten te houden . In de winter heb je hier een prachtig skigebied. Om 12:00 uur rijden we richting Tioga Road ( Pas ). Als we richting Lee Vining rijden kun je ook hier zien wat de brand verwoest heeft. Tussen Mammoth Lakes en Lee Vining zitten we al op 8036 foot  ( 2652 meter ) . Het hoogste punt wat we berijken is 9538 foot ( 3240 meter). Bij het Tenaya Lake Dat links van de weg ligt maken we foto’s en drinken koffie. Heerlijk zo vrij in de natuur.

En links van ons ligt ook het Sierra Nevada National Forest met hun hoge rotsen. Ook hier in Yosemite kun je de verwoesting van een bosbrand zien . Van de Tioga Pas slaan we Links af en rijden op de Big Oad Road naar Yosemite. De Pas was een schitterende route, we hebben mooie panorama’s gezien.  Die rit door de Tioga Pas duurde zeker drie uur.  In het Yosemite National Park aangekomen hebben we de  prachtige plek , die we al op 15 maart uitgezocht en  geboekt  hadden.

Er wordt weer gewaarschuwd voor beren . Misschien  krijgen we hem hier te zien . Zou toch uniek zijn . Later op de dag gingen we wandelen naar de creack  (Rivier) om even verkoeling  te zoeken. (pootje baden) .   Het is heerlijk rustig hier en we genieten er van.

Yosemite  dag 22

Heel rustig aan gedaan vanmorgen . Later naar het visitorcenter en giftshop gewandeld. Hebben daar mooie pins (Speldjes) gezien . Nog een klein einde lopen naar de Upper – en de louwer waterval . Helaas is er geen waterval, hij ligt droog. Dan maar met de shuttle (bus) naar de Mirror Lake. Maar toen we er aankwamen moesten we ontdekken dat daar ook geen meer was . Vier jaar terug was het wel anders. Toen was er een groot meer en de watervallen stroomden. Men zegt dat er afgelopen winter weinig sneeuw is geweest . Teleurgesteld  lopen we een mile (1600 meter) terug in de hitte. Ook vandaag was het heet , wel  33 graden. Met de shuttle weer terug naar de North Pins Campground.

 Bij de camer terug lekker in de schaduw zitten , en later naar de Rivier pootje baden . Je koelt er toch even van af . 

Yosemite dag 23

Vandaag  verblijven we  nog  in yosemite. Het is net als gisteren ontzettend heet. Met de bus reden we naar Visitor Center een pin kopen. Vandaaruit met de bus naar El Capitan. Zo wordt een rots genoemd. Daar hebben we een tijd aan de revier gezeten. Beren poep hebben we gevonden maar geen beer gezien hihi.  Men zegt dat die hier elke dag zijn , of s ’morgens vroeg of s ’avonds laat. Zelfs achter onze camper moeten ze zitten . De rangers controleren de hele dag of de mensen alle etenswaren goed opbergen in de beren box . Hier noemen ze de boxen Food Storage . Daar moet alle eten in opgeborgen worden. De beer gaat alles vernielen als hij eten ruikt. Onze buren hebben een waarschuwing gekregen. Na de middag lopen we weer naar de rivier hier dicht bij om pootje te baden. Daar blijven we ook een tijdje zitten , we hebben de stoelen meegenomen . Het is een luie dag.

 

Reacties

moeke 14-08-2012 11:42

ik heb vandaag 4 berichtje gekregen allemaal tegelijk normaal kijk ik avonds maar vanmorgen dacht ik ik kijk toch maar even heel veel liefs
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan