Omgeving Chardon

Door Peter de Groot - A long time ago

 

 

Afgelopen maandag arriveerden we in Chardon. Na een goede nacht zijn we dinsdag op stap gegaan met Nicolien.

In de buurt van Chardon leven ook Amish. En dat is toch wel een aparte belevenis om te zien. Zoals ik al eerder schreef, deze mensen leven onafhankelijk van (mechanische) diensten van anderen. Ze gaan bijvoorbeeld wel naar een ban en ook naar de winkel.

Er zijn ook speciale parkeerplaatsen voor de buggy’s. Maar auto’s, elektriciteit, stromend water (heb je elektriciteit voor nodig) en al dat soort dingen hebben ze niet. Bij Nicolien zijn ze wel aan het werk geweest. En dan laten ze zich wel halen of brengen met de auto. En dan hebben ze ook wel een mobiele telefoon. Die ligt dan in een kastje bij de weg.

Want zonder een dergelijk apparaat ben je wel beperkt.

Verder gaat dus alles met de hand en met paard en wagen. Hieronder zie je dat op de foto’s.

 

 

Het gebied is landschappelijk en verder niet echt spannend. Wel lekker rustig. Huizen zijn in de regel groot en staan op grote percelen. Veel ruimte dus. Tuinen zoals in Nederland hebben ze niet. Het is bijna altijd alleen (veel) gras. Soms bij de voordeur een perkje met wat planten. Ook staan er mooie huizen in de bossen.

 

’s Avonds met elkaar gegeten. Christelle kwam langs. Marc Aurele zou ook komen maar zijn partner had ontstoken ogen. Is ook nog besmettelijk dus die zien we waarschijnlijk niet. Nicolien jr. En Brendan wonen te ver weg. Misschien dat we hen een andere keer zien.

 

 

 

 

Woensdag zijn we naar Kent geweest. Hier zit Chloe, een van de dochters, op de universiteit. We zijn over de campus geweest. Dat gaf een goede indruk van hoe het daar toe gaat. Ze wonen in dorms (slaaphuizen) op de campus. Dat is verplicht. Chloe deelt een kamer met een ander meisje en samen met een kamer hebben ze een gemeenschappelijke douche/toilet. Dit wordt overigens schobgemaakt door iemand in dienst van de universiteit. Dus de smerige douches en toiletten die wij wel een s zien van onze Nederlandse studenten zoel je daar niet treffen. Verder is er alles op de campus zoals  Mensa (eetzalen), winkels e.d. Je hoeft het terrein niet af.

In Kent zijn in 1976 4 studenten doodgeschoten bij protestacties. We hebben dat ook bezocht.

 

Daarna naar een grote mall geweest. Dat is een gebouw met allemaal winkels erin. Vergelijk het maar met Centre O in Oberhausen. Van alles wat!

Het weer was toen erg slecht, de regen kwam werkelijk met bakken uit de lucht. ’s Avonds waren we uitgenodigd bij de familie Goemans, zeg maar de Amerikaanse ouders van Nicolien. Het was erg gezellig en erg lekker. Klasse! We werden zeer gastvrij ontvangen. Nogmaals bedankt!

 

Donderdag gaan we Chardon nog in. En vrijdag gaan we op weg naar Gettysburg. Hier zijn de herinneringen aan de Amerikaanse Burgeroorlog (Noord tegen Zuid).

Dan rijden we door naar Washington.

 

Afgelopen week ontvingen we per mail ook de stukken voor onze 2 deel van de vakantie. We moeten alleen nog een hotel regelen voor 1 nacht tegen aanvaardbare prijzen. En dat is gelukt!

 

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!