Naar de Everglades

Door Peter de Groot - A long time ago

 

Naar de Everglades

 

We boekten de excursie naar de Everglades. Omdat we in de 2e groep zaten, hoefden we pas ’s middags weg. Het was ’s ochtends erg rustig op het schip. Dus veel ruimte in het restaurant om te eten. Dat was de vorige dagen wel anders. Maar tot nu toe vinden we altijd nog een goed plekje.

Om  1 uur naar het theater om ingedeeld te worden. Op het schip zijn ruim 3000 gasten, dus alles is massaal en moet goed geregeld worden.

Met bussen naar het Sawgrass reservaat. Sawgrass is een soort gras wat lijkt op een zaag. Je kunt er de handen aan openhalen.

Op een platte boot met een motor achterop de Everglades op. Dat zijn eigenlijk soort moerasgronden waar lage vegetatie is zoals dat sawgrass. Maar ook leven er vogels en alligators. We hebben er (helaas maar) 1 gezien. Een mannetje van ruim 3 meter. Druk aan het eten zoeken want het schijnt de paartijd te zien. En dan moeten ze veel energie opdoen. Ze eten van alles, soms happen ze wel vogels uit de lucht. Jammer genoeg hebben we dat niet gezien.

 

Onze ‘chauffeur’ zocht nog wel een naar andere alligators. Maar ze waren er dus niet.

Bij dit reservaat was ook een klein dierenparkje met voornamelijk alligators. Er was een kleine show met een grote van ruim 4 meter. Dan laten ze zien hoe groot hun bek is en hoe snel ze kunne happen.

Ook mocht je een baby alligator (van ca. 3 tot 4 jaar oud!) vasthouden.

 

Vervolgens weer terug naar de boot via Fort Lauderdale. Dat is en stad die ze ook wel Venetië van Amerika noemen. Er zijn allemaal, soms kunstmatige, kanalen. Mooie huizen met nog mooiere (en soms grotere boten) bij de huizen.

Helaas regende het toen wat. Gelukkig zaten we droog.

Terug op de boot hebben we na het eten zitten kaarten. Morgen en overmorgen weer 2 zeedagen.

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!