dag 5 en 6 op zee

Door Peter de Groot - A long time ago

 

Dag 5 en 6 op zee

 

Twee zeedagen van Fort Lauderdale (Miami) naar Cartagena in Columbia.

Hier valt niet zoveel over te vertellen. De boot vaart de 5e dag langs Cuba. We zien de hele dag aan de rechterzijde het land voorbij gaan. In de nacht rondden we de Oostpunt en zijn zuidwaarts gegaan naar Columbia. Morgen gaan we daar aan wal om de stad en omgeving te bekijken.

 

Het was beide dagen lekker weer. Warm en veel zon, dus lekker zonnen. De dekken lagen vol met de zonaanbidders.

Ze hebben een handdoeksystem voor op het dek. Je haalt de handdoeken, die worden in de computer genoteerd en er weer uitgehaald op het moment dat je ze inlevert.

Maar ’s ochtends was er twee keer een korte en hevige regenbui. En toen werden de achtergelaten handdoeken opgehaald (omdat ze nat waren) door de bediening.

Wij pasten er natuurlijk goed op en ruilden zelf.

 

’s Avonds ( 2 november) was het de 2e galavond. Dan loopt vrijwel iedereen er netjes bij. Aanbevolen is voor de vrouwen een avondjurk en voor de mannen een donker pak.

Velen dragen dat maar er zijn ook heel veel die andere combinaties dragen. Meestal nog wel met een jasje aan.

Het diner is dan ook anders. Er is 1 uitgebreid keuzemenu. Op de andere dagen kun je kiezen uit 3 menu’s. Eten is verder prima.

Op 2 november ben ik bezig geweest met het bijwerken van de website. De foto’s erop vanaf vrijdag en de verslagen van de afgelopen dagen. Soms is het scheepsinternet erg traag en soms loopt het snel door. Maar het is gelukt!

 

Vanmorgen, 3 november, eerst de excursies voor de komende dagen geregeld. Veel was al vol, dus om nog een beetje afwisselende excursie te zoeken viel niet mee. En gezien het toch strakke programma met de afvaart, vertrouwden we er niet op dat we dat aan wal wel even zullen regelen. We zijn hier uiteindelijk in Zuid Amerika waar men het minder nauw schijnt te nemen met de tijd. Maar na het lezen van de resterende mogelijkheden konden we een goede selectie maken.

Daarna was er een informatiebijeenkomst over de technische kant van de cruise, zoals over het  schip, de machines, waterproduktie (wordt op het schip zelf gemaakt)  en gebruik. Maar ook over de bemanning en getallen over de verschillende hoeveelheden voeding (vlees, gevogelte, vis etc.). Was erg interessant.

Vandaag was het weer prima weer, dus vanmiddag lagen we na de lunch op het dek.

 

Vanavond hebben we naar de zonsondergang gekeken. Deze was helaas niet zo mooi omdat er veel bewolking hing. Morgen maar weer eens kijken.

Vannacht gaat de klok 1 uur terug. Dan eindigt hier de zomertijd. Dat is best lastig omdat we vroeg bij de start van de excursie moeten zijn. Maar dat gaat wel lukken. Mijn horloge staat nog steeds op Europese tijd. Deze kan ik niet terugzetten naar VS tijd. Dus steeds rekenen. Gelukkig staan we straks weer op 6 uur verschil. Dat maakt het toch iets makkelijker. Morgen zal de avond al snel vallen. Volgens de gegevens is het al om half zes donker.

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!