Zaterdag 31 december

Door Fam. Vermeltvort - A long time ago

Hoi,

Wat een dag vandaag!! We verblijven nog steeds in Midtown. We stappen in de metro en gaan naar het Grand Central Station, schijnt een van de mooiste stations van de wereld te zijn en het meest bezochte gebouw van New York. Dagelijks komen er zo'n 500.000 mensen. Het is een attractie op zich geworden met winkels en zo'n 50 restaurants.

Hierna door naar het Crysler Buiding,  de onmiskenbare piek is een van de bekendste herkenningspunten van N.Y. Alles heeft te maken met de Crysler automobiel. We zijn niet binnen geweest,  het was gesloten.

Door naar het Rockefeller Center, wederom hoog en om even een idee te geven, er werken 65.000 mensen, 45 restaurants, 100.000 telefoontoestellen en er zijn 388 liften en tot slot heeft het gebouw 70 verdiepingen. We hebben niet "alles"bekeken. 

We lopen via de P.C. Hooftstraat van N.Y. dit is de 5 th. Avenu.Het is iets langer, breder, groter en....iets duurder. Wat een luxe.  Hier koop ik mijn 1e Louis Vuiton tas.............bij een straathandelaar. Ik zie dezelfde tas later terug in de winkel, hier betaal je er $ 1000,00 dollar voor.

We zien overal de voorbereidingen voor het oudjaarsfeest op Times Square en Central Park, dranghekken, muziekpodia, televisiewagens enz. We gaan eerst nog even naar het hotel om te rusten. Tegen 19.00 uur gaan we op pad, we kunnen dan echter al niet meer bij Times Square komen van wege de gigantische mensenmassa. Via dranghekken word je geleidt over de stoep, alles slipt dicht met mensen. De weg blijft vrij ( voor hulpdiensten) het is zodanig afgezet dat je er ook niet op kunt. Zelfs de metro-ingangen zijn afgesloten.We besluiten richting Centrel Park te lopen. Hans koopt een sate en bij de eerste hap blijft het vlees in zijn slokdarm steken en wil er niet meer uit. We kunnen niet terug lopen, want hij moet steeds overgeven. beetje lastig tussen deze mensenmassa, we zoeken een hoek op in het park. Ahfijn, na 2 uur zakt het en kunnen we terug naar het hotel. Geen feest op Times Square, Hans heeft de hele nacht lopen spoken. We hadden om 00.00 uur in het Central Park willen kijken naar een hardloopwedstrijd met vuurwerk. hebben alles wel gehoord maar niks gez.....

Ondanks het gemis van dit festijn allemaal een A HAPPY NEW YEAR.

 

 

Reacties

Edith A long time ago

Er zijn inderdaad verbindingsproblemen. Vandaag pas kwamen bij mij jullie verslagen van 29, 30 en 31 december binnen.
Ik wist dat jullie op donderdag de 29e zouden vertrekken, maar niet op welk tijdstip. Na het ontwaken zet ik altijd de radio aan en luister naar nieuws en muziek voordat ik op sta. Heel toepasselijk zong Frank Sinatra 'New York, New York' in de vroege ochtend van 29 december. Ik denk dat hij jullie welkom wilde heten.
Hans, een sate koop je toch niet in Amerika? Daar moet je hamburgers kopen/eten. Als je sate in Indonesië koopt (of zelf maakt) zal er vast niets mis gaan. Misschien tijdens een volgende reis? Geniet nog van The Big Apple. Dat is toch de bijnaam van New York?
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 29 januari: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!