Death Valley warmte

Door Ab Hofman - 23-05-2012 02:51 Death Valley Opstaan, douchen, koffie zetten en we gaan weer op pad. Een lange rit vandaag naar Furnace Creek in Death Valley. Eerst een stuk over de snelweg richting Los Angeles. Bij een supermarktje nog ijs voor de koelbox gehaald, want in het hotel was het leeg. Druk, slecht wegdek en overal wordt aan de weg gewerkt. Dus we besluiten bij Bakersfield de mooie route (178) door het zuidelijke deel van de Siërra Nevada te nemen, langs Silver City Ghost Town en Lake Isabel. Bochten en klimmen en dalen in het eerste en laatste deel. Prachtig. Het waait hard en het wordt alsmaar warmer. We draaien linksaf de 395 langs de Siërra Nevada op. Een lange rechte weg naar het noorden, voor ons dus. We komen nog een eenzame fietser tegen. Heel veel vlakte om ons heen en we kachelen op ons gemak naar een benzinestation langs de weg bij Pearsonville. Tanken en ijsje eten. Dan bij de afslag bij Olancha rechtsaf, de 190, de woestijn in naar Death Valley. Adembenemend mooi. Maar ook hier opletten met klimmen, bochten en dalen. We stoppen bij zoutvelden, Stove Pipe Wells, zandduinen en zo. Het is moordend warm 121F. Goed dat we airco hebben. We rijden door tot onze bestemming en krijgen een mooie patio om te overnachten. Van alle gemakken voorzien en internet en twee schommelstoelen op het terrasje. Maar wie gaat er nu buiten zitten. Het zwembad dat is wel een optie..... Maar eerst koffie. Morgen verder naar Las Vegas

Reacties

Gerard Staals 23-05-2012 09:22

Death Valley overleefd, dan moet de rest van de roadtrip met twee vingers in de neus te doen zijn. En ongetwijfeld zal het minder warm worden.
Een nieuwe horizon tegemoet.

Harrie 23-05-2012 10:14

Ach ja Death Valley.
Gisteren 44 graden daar, vandaag 38.
Maar je gaat naar de koelte hoor
Las Vegas gisteren 41, vandaag 38 en morgen slechts 35 graden. Volgens WOL (weeronline)
En dus glad geen sprake meer van May Grey.
Groeten aan Circus Circus.

En wandel ze; door Venetie, Rome, Parijs en langs de Vulcaan.
Veel plezier
Groeten ook van Dea.

Harm en Els 23-05-2012 19:11

Veel plezier in Vegas, niet teveel gokken.
Hier is het ook lekker warm al een paar dagen rond de 30 graden.
Veel groetjes

Harrie 24-05-2012 10:29

Ja Eindhoven/Veldhoven doen het goed in de zon. En met donderbuien.
Wij hebben in Vlissingen 13.7 en 15.6 ongeveer. Veel nevel en mist. Er staat regelmatig een beetje gure wind dat dan weer wel.
Nu naar ZION. Dat vind ik een mooi plekje. Wij hadden daar goed weer. Je mag in de opstap-bus en je wordt overal heen gebracht. Maar af en toe een stukkie lopen is wel aan te raden. Ook kun je mooie foto's maken daar.
Veel plezier.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan