Richting Grand Canyon

Door M.A. Bunnik - A long time ago

De afgelopen twee dagen alleen maar gereden. Niet dat het saai was, want het landschap is indrukwekkend. Eerst reden we door een vlakte van enkele kilometers breed, met allemaal ongerepte natuur en aan de horizon bergen en met kilometerslange kaarsrechte wegen. Om de paar mijl zag je een bordje RV (= recreation vehicle) park, niet dat dat een camping was, maar volgens mij wonen de Amerikanen daar permanent, in the middle of nowwhere. Later veranderde het landschap en werd het heuveliger. Op een gegeven moment reden we op een hoogvlakte, met een parkeerplaats genaamd “sunset point”, kennelijk kon je daar mooi de zon onder zien gaan. Fascinerend allemaal. Omdat wij niet goed wisten hoe zo”n natuurcamping in een nationaal park werkt, heb ik dat in mijn beste Engels aan een echtpaar gevraagd, bleken het Nederlanders te zijn. Gelijktijdig hebben we aan de man van dit echtpaar gevraagd of hij ons kon helpen met de Tomtom, want als je daar nog nooit mee hebt gewerkt, kom je er niet uit. Weer een probleem opgelost. In de camper lag een gids van de KOA-campings, die zoeken we nu steeds op, dat zijn goede campings, de hele dag gratis internet, zodat wij onze route kunnen plannen en ook contact met het thuisfront onderhouden. Het weer is inmiddels verbeterd, de afgelopen dagen boven de 30 graden, nu zitten wij op een camping zo’n 50 mijl onder de Grand Canyon en is het 24 graden. We zijn van plan de komende dagen hier te blijven en naar de Grand Canyon te gaan.

Ik was zo optimistisch om te zeggen dat wij “blanco” dit avontuur ingingen, nu een uitdaging is het wel, naar we zijn  er nog steeds uitgekomen en de Amerikanen zijn heel vriendelijk. De wegen hier zijn goed en breed en het rijdt erg rustig, een heel verschil met de wegen rondom Los Angeles.

Reacties

Tom en Janny A long time ago

Mensen Mensen wat een belevenis.
Wat een indrukken wat fijn om jullie vanuit hier zo te volgen.
Dat word weer een prachtig fotoboek.
Wat geweldig toch zo'n camper.
groet vanuit een herfstachtig Holland! Tom en Janny

Hans en Jennie A long time ago

Door jullie verhaal gaan wij terug in de tijd, zo ongeveer 35 jaar geleden en zien wij ons ook weer bij de camper staan. Jullie mobiel home is echt luxe van binnen. Geniet van de Grand Canyon, van het ruige en de mooie kleuren.Het verdient aanbeveling om net voor zonsondergang of vlak na zonsopkomst de Canyon te bekijken maar dat wisten jullie zeker wel. Fijne dagen daar en geniet met volle teugen. Tot de volgende bestemming. P.s. Wat een mooi huis van jullie dochter en schoonzoon! Groetjes Hans en Jennie

nel zoeteman A long time ago

Goedemorgen, Marga en Rinus,
Tja, de Grand Canyon hoort natuurlijk bij een bezoek aan de USA. Is heel bijzonder. Ik wil jullie een tip geven. Ga de zonsondergang beleven, het is heel indrukwekkend. Vooral als er wolken zijn. Het spel van wolken, zon en dan de schaduwen. Wij hebben dit meegemaakt en er zaten heel veel mensen langs de canyons die er van genoten.
Probeer een plekje op de camping zelf te krijgen, eventueel reserveren. Het was zo bijzonder om daar te verblijven.
Het is zo leuk wat jullie allemaal zien en meemaken.
Wij genieten ieder keer van de verhalen. en foto's.
Hier was het vandaag koud, maar zonnig. Verder zijn er mislukte Catshuisbesprekingen, want Geert Wilders is opgestapt. Dus alles is weer in rep en roer.
Het is nu 19.00 uur.
Groeten en tot gauw.
Nel en Carl

gré A long time ago

Het is iedere keer weer spannend om te zien wat jullie te melden hebben.
Ik heb om in de sfeer van de Canyon te komen nog maar eens de foto's van Hans en Ineke bekeken. Ik moet zeggen dat wordt genieten de komende dagen!
Het is hier nu 21.20 uur dus voor jullie is de dag net begonnen. Geniet ervan !!!!
Groeten.

wilma bol A long time ago


Hallo Marga en Rinus,

De Grand Canyon heb ik 45 jaar geleden zelf ook gezien, echt een sprookje!
Ben benieuwd hoe jullie het vinden!

Hartelijke groeten

Albert en Wilma
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!