Monument Valley

Door M.A. Bunnik - A long time ago Vandaag naar Monument Valley gereden, bekend van de rode rotsformaties. We zitten nu midden in het reservaat van de Navajo-indianen, ugh! Er wonen hier ook alleen maar mensen van indiaanse afkomst. Langs de weg zie je geregeld een paar huisjes staan of caravans, waar zij in wonen. Het ziet er over het algemeen armoedig uit. Waar ze van leven is ons een raadsel, misschien krijgen ze wel een uitkering. Iedereen heeft een auto, meestal zo’n pick-up met een open laadbak. Langs de weg staan veel kraampjes, waar ze in het seizoen souvenirs verkopen. In het Visitor’s Center van Monument Valley keken we bij de daar te koop staande artikelen en wat stond erop: made in China, hoezo handgemaakt door de indianen? We staan nu op een camping genaamd Goulding’s, genoemd naar een echtpaar dat in de twintiger jaren van de vorige eeuw hier een handelspost vestigde om handel te drijven met de Indianen en waar later veel westerns (o.a. Stagecoach met John Wayne, die hier geregeld wordt gedraaid) werden opgenomen.

Reacties

nel Zoeteman A long time ago

Het is toch steeds weer verrassend waar jullie mail van dan komt. Het bezoek aan Page is voor ons ook bekend. Hebben daar nog een excusrsie naar de Glen-dam gemaakt en een boottocht.
Nu Monument Valley. Wat een aparte wereld is het daar. Erg bijzonder landschap. Je kent het foto's maar als je er bent ben je verrast.Het is erg toeristisch geworden met al die krampjes langs de weg. Ben benieuwd wat jullie volgende stop is.
Geniet er maar lekker van en tot de volgende keer.
Groetjes, Carl en Nel

Yvonne en Barbera A long time ago

Erg leuk om op deze manier foto's en mail te ontvangen over jullie reis. Toevallig zagen we op de Belgische TV een programma over Route 66 en ook prachtige opnames van Monument Valley. Ben benieuwd naar jullie foto's.
Groetjes van Barbera, Yvonne en Femmie.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!