Bryce Canyon

Door M.A. Bunnik - A long time ago Gisteren zijn wij van Green River naar Cannonville gereden. We hadden een ´scenic byway” (= panoramische route) uitgekozen en dat was heel mooi. Het eerste stuk ging bergop naar zo’n 2900 meter, daar lagen nog restanten van sneeuw. Op de berghelling staan veel berkenbomen, maar die waren nog helemaal kaal en de witte bast stak mooi af tegen de sparren. Na de afdaling kwamen wij in het dal en wij dachten dat was het, maar nee, we kregen nog een indrukwekkend stuk: we gingen weer omhoog, maar nu met zo’n 14% en later weer naar beneden door een kloof, fantastisch. Omdat dit niet echt opschoot waren we pas tegen zessen op de camping, in het plaatsje Cannonville, het staat op de kaart maar bestaat uit slechts twee straten. Vandaag naar Brice Canyon geweest, tot nu toe het mooiste Nationale Park wat we hebben gezien. Woorden schieten te kort, kijk maar naar de foto’s. Als je iemand uit wil leggen wat erosie is kun je geen beter plek uitzoeken dan dit Nationale park. Van hieruit gaan we morgen naar Zion Nat. park en daarna door naar Las Vegas. Wij hopen dat het wat warmer wordt, want het was vandaag echt truienweer.

Reacties

nel en carl A long time ago

Hallo Marga en Rinus,
Het is zo leuk om te lezen dat ook jullie van de ene verbazing in de andere vallen.
De Arches mooi en wonderlijk. Ook wij hebben in Moab overnacht. En nu Brice, ook weer bijzonder. Hebben jullie daar rond gelopen en je blijven verbazen. In Zion moet je naar de Narrows lopen en dan hoop ik dat jullie mooi weer hebben, want dan gaan de mensen (sommigen) het water in om verder te lopen, maar... ze moeten op tijd terug want het water kan ineens heel snel stijgen. Carl weet er alles van.
Van Las Vegas naar Los Angeles kan je een stop maken in Barstow. Daar is (was) een camping met zwembad.Je kan ook even in Gallico kijken (een ghost-town). Allemaal leuk en allemaal echt amerikaans.
Blijf je verbazen en blijf genieten. Na een stralende Koninginnedag met veel zon, nu weer van alles wat weer.
De groetejes en tot de volgende keer.

o
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!