Epiloog.

Door M.A. Bunnik - A long time ago

 

 

Het is de oplettende volger misschien opgevallen dat na de middagverkenning in Las Vegas geen vervolgverslag is geschreven over Las Vegas by night. Dit is het  gevolg van een onverwacht voorval, namelijk bij het eerste grote lichtfestijn aangekomen zag ik (Marga) de afstap van het trottoir over het hoofd en ben ik gevallen waarbij onmiddellijk bleek dat het met mijn rechterelleboog niet goed was. Dus met een taxi naar een ziekenhuis waar een heel circus op gang kwam, uit de foto’s bleek een gecompliceerde elleboogfractuur die een operatie nodig maakte. Dus belandde ik  om één uur ‘s nachts op de afdeling chirurgie in bed.

De operatie zou de volgende dag in de middag plaatsvinden  het werd echter de volgende avond. Er is een plaat in mijn elleboog gemaakt die met vijf schroeven vastzit. Het geheel zit in een spalk. Na nog een nacht om twaalf uur ‘s middags ontslagen en naar huis wat heet, een camper dus. Wat extra vervelend is, het is mijn rechter elleboog en ik ben zoals dat heet rechts dominant en kan dus weinig. Ik hoop dat jullie begrijpen dat ik niet op mails van “wat erg “ enz. zit te wachten. Het is gebeurd en we proberen het beste ervan te maken.  Dit alles heeft tot gevolg dat we de laatste week weinig gedaan hebben en Rinus zijn taak als verzorger en chauffeur weer op zich heeft genomen. Na de teleurstelling van de sequoias hebben we de laatste dagen eigenlijk maar rustig doorgebracht,  het was inmiddels erg heet geworden en een paar grote winkels gaven kijkgenot en verkoeling, weinig om een boeiend verslag van te maken.

 Hoe is Amerika ervaren? Eigenlijk maar één woord groot, afstanden, winkels, landschappen, auto’s alles is groot, en groots, ook de prijzen, gelukkig is de benzine niet zo duur als in Nederland omgerekend  € 0,80 per liter maar onze benzinejunk had bijna iedere dag een shot in de tank met een inhoud van 210 liter nodig. Want met die enorme afstanden zonder benzinestations leer je het wel de tank vol te houden. We hebben 4508 kilometer gereden en omgerekend 948 liter getankt een verbruik van 1op 4,75. Dus dat loopt  toch wel op. Alles bij elkaar een mooie ervaring waar wij over enige tijd wel met plezier aan kunnen terugdenken.

We hebben de camper onbeschadigd ingeleverd en hebben nu een weekje “all inclusive” bij Evelien en Sebastiaan, waar we toch wat hand- en spandiensten hopen te kunnen verrichten, zoals boodschappen doen, gelukkig kunnen wij hun auto gebruiken, auto wassen etc.  Wij vliegen 20 mei weer terug.

Wij vonden het leuk om onze ervaringen met jullie te delen en ook de jullie reacties waren heel leuk om te lezen.

Marga en Rinus

Reacties

nel en carl A long time ago

Het was in eens stilletjes met de mails vanuit de USA.
Is nu duidelijk waarom. Marga erg jammer en lastig dat dit op reis gebeurd is, als het maar goedkomt.
De epiloog over jullie reis vind ik erg leuk en herkenbaar. Gaan er lekker over praten als jullie weer thuis zijn en alles verwerkt hebben. Het was zo hartstikke leuk om jullie reismails te ontvangen. We hebben er echt van genoten.
Geniet nog van jullie all-inclusive adresje en straks een prettige reis terug.

eykmoesgen@hetnet.nl A long time ago

Nou, Marga en Rinus: wat inderdaad teleurstellend nou! Doe maar rustig nu, want jullie hebben al heel veel gedaan, moois, bijzonders meegemaakt.
Je hoeft echt niet te reageren op deze mail, maar hopelijk lees je deze reactie van ons nog.
Sterkte, Marga. Jullie huis staat er nog en wacht op mooier weer.
Goede thuisreis toegewenst! "Home, sweet home" zeggen ze.

Huibert en Gertrud.

Janny en Tom A long time ago

Rinus en Marga jammer, jammer maar de reis pakken ze jullie niet meer af. Fijne dagen bij de kinderen nog en een goeie reis naar huis en dan het fotoboek!!!
groet tot in Holland Tom en Janny

Wilma Bol A long time ago

Als ik de epiloog zo lees, heb ik toch een beetje een indruk, dat het niet is geworden wat jullie verwacht hadden.Ja , alles is groot in Amerika, het is ook een "groot"land:-)

Wij wensen jullie een veilige en fijne terugreis.

Groeten

Albert en Wilma
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze infodag op 9 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Kom naar onze infodag XL op zondag 17 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!