Petrified Forest dag 22

Door Mark en Jennifer - 23-04-2012 05:13 Vanuit Albuquerque rijden we vandaag naar Holbrook wat nabij gelegen is aan het Nationale Park Petrified forest. Mark heeft zijn armen flink verbrand aan de scherpe zon en rijdt nu met zijn armen op plekken waar de zon niet in de auto schijnt. Met de oplopende temperatuur die maarliefst oploopt tot 32 graden besluiten we om even zonnebrandcreme te kopen. We zijn hiervoor gestopt in Gallup. Dit plaatsje is beroemd door de Western films en is nog lekker ouderwets op bepaalde plekken.

De weg naar Holbrook is prachtig en word omringt door een Western film landschap. Holbrook is een klein rustig stadje waar geen Hol te beleven is. Na het uitladen van de tassen vertrekken we direct naar de zuidelijke ingang van Petrified forest. Het park is 28 mile groot en toegankelijk met de auto. Om de paar kilometer tref je plaatsen aan waar je een wandeling kunt maken of van het uitzicht kunt genieten. Het gebied was 225 miljoen jaar geleden bosrijk met rivieren. Door de tijd heen hebben zout, modder en vulkanisch as het gebied aangetast. Het grondwater bevatte silicium en dit is in de bomen getrokken en gekristalliseerd in quartz. Door aardverschuivingen zijn de oude gebieden en fossielen naar boven gekomen. Overal tref je boomstammen aan die volledig versteend zijn en volzitten met kristallen (hiervan hebben wij een voorbeeldje meegenomen). Het gebied is omringt door rode gebergten en ook heuvels en rotsen onder een laag vulkanisch gesteente. Het gebied is prachtig en iets wat je zeker met eigen ogen moet zien.

Reacties

Corrie 23-04-2012 06:48 {{button-5042}}

Hallo lieverds, haha, verhalen genoeg van al die belevenissen.
't Is nu maandag 6.49 uur en ik ga snel opschieten, want moet naar het werk, maar moest nog even lezen.
XXXX Mama

Anja 24-04-2012 11:38 {{button-5060}}

Haha ja daarom heet het ook (hol)brook omdat er geen hol te beleven is (lol) ;).... maar vandaag ben ik echt jalours want als ik me niet vergis gaan jullie naar LAS VEGAS Rinkel de kinkel .. give me the money !! xx hvjullie Mam
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan