Memphis

Door Elly Willems - A long time ago We zijn weer uit New Orleans vertrokken en via Baton Rouge naar Natchez gereden, dat weer in Mississippi ligt. Onderweg hebben we een vroegere katoenplantage bezocht, de Rosedown Plantation waar we een interessante rondleiding van 1 uur hebben gehad. Het huis is gebouwd in 1835 en bewoond geweest tot 1955. Het was een katoenplantage met 450 slaven waarvan er 250 hier werkten. Zij werkten zes dagen per week en ongeveer 18 uur per dag. Op zondag waren ze vrij en konden ze zelf op een stukje grond wat verbouwen. Ook werden hier de families niet uit elkaar gehaald, voor die tijd was het relatief dus niet zo slecht. Toen de slavernij voorbij was zijn er dan ook slaven op de plantage gebleven, tot 1955. In Memphis gingen we eerst naar Graceland. We volgden een Nederlandse audio tour door Graceland Mansion, het huis van Elvis Presley, met o.a. de Jungle room, Music room, Racqueball builing, de Hall of Gold enz. Ook de tuin en de rest van de bijgebouwen en tenslotte de meditation garden waar hij begraven ligt, als ook zijn ouders en oma. Daarna het automobile museum waar 33 dure auto's, motoren etc van Elvis te zien zijn. We konden ook in de 2 privé vliegtuigen een kijkje nemen, de Lisa Marie en de kleinere Jetstar, de Hound Dog 11. Er waren zelfs gouden veiligheidsriemen en wasbakken. Wat een overdreven luxe allemaal. 's Avonds zijn we met een Pink Cadillac (zoals Elvis er een had) opgehaald door iemand van restaurant Marlowe's, waar we lekker gegeten hebben. De volgende dag gingen we met een free shuttle service bus van de Sun Studio naar het centrum. Hier kregen we een leuke rondleiding van 1 uur. In de Sun Studio heeft Elvis zijn eerste hits opgenomen. Het is de geboorteplaats van de rock 'n' roll. Hier begonnen de carrières van Elvis, BB King, Johnny Cash, the Howlin Wolf, Roy Orbison, Carl Perkins en vele anderen. Tegenwoordig word de studio gebruikt door o.a. U2. Daarna naar het National Civil Right Museum gelopen. Dit museum staat op de plek waar Martin Luther King in 1968 vermoord is. Hij is vermoord op het balkon van kamer 306 van het Lorraine motel. Het is een heel uitgebreid museum waar in chronologische volgorde de episodes van de Amerikaanse burgerrechten beweging gevolgd worden. Er staat ook de bus waarin Rosa Parks, in Montgomery, in 1955 weigerde op te staan voor een blanke. Dit was de aanleiding voor een boycot waarbij 381 dagen de bus niet gebruikt werd door de Afrikaanse Amerikanen. Het was het begin van een geweldloze boycot door alle zuidelijke staten van Amerika. Je kon ook zijn kamer in het motel bekijken. 's Avonds moest je zijn in de Beale Street, de bakermat van de blues en de bekendste straat in Memphis. Er is overal live muziek, marktkraampjes, er wordt op straat bier verkocht, kortom erg gezellig.

Reacties

Jan en Gerdien A long time ago

Zo te lezen genieten jullie nog steeds van al het moois en interessants van Amerika. We zijn benieuwd of jullie Graceland gaan bezoeken. Dat horen we de volgende keer wel weer. Bevalt de camper goed? En wat vinden jullie van de Amerikanen? Doei.

Jan en Gerdien A long time ago

Dat is snel. Vijf minuten geleden stond er nog maar een klein stukje tekst en nog niets over Graceland. U vraagt wij draaien!

Roel A long time ago

Supertrip!
Van alles wat, natuurschoon, muziek, bekende plaatsen en namen.
We hebben vanavond met Monique en Willem een wijntje op jullie terras gedronken. Een van de weinige dagen met lekker weer.
De zon stond daar nog zo lekker.
Geniet er daar nog even extra van.

Groetjes, Cash en Roel

Gerard en Janny A long time ago

dat ziet er allemaal geweldig uit !! mooie verhalen !!
Wij gaan gewoon 2 weken naar Noord Holland met de caravan !!!
Wie weet wat we daar tegenkomen !!
Mooie reis nog en veel plezier !1
Gr Gerard en Janny

elly en Pieter A long time ago

hoi Ton en elly.
sorry...sorry...vandaag voor het eerst op jullie weblog gekeken. Natuurlijk wel veel aan jullie gedacht en.....jaloers op jullie mooie avontuur! Zojuist heb ik jullie weblog gelezen en jullie reis in een sneltreinvaart 'meegemaakt'! Jullie hebben al veel gezien en genieten zo te lezen met volle teugen van de reis. Mogelijk kijk ik niet goed, maar ik mis de foto's bij jullie avontuur? Of houden jullie alle foto's nog even voor jullie zelf? ik ben natuurlijk al wel nieuwsgierig naar de fotoboeken, deze bekijken we wel weer t.z.t. onder het genot van een.....drankje!

Nog HEEL veel plezier en goede reis gewenst.....geniet lekker verder.

groetjes Elly
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Primeur! Bekijk de IMAX-film Into Nature's Wild tijdens onze infodagen
op 3 en 17 september
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!