Blue Ridge Parkway

Door Elly Willems - 19-05-2012 16:25 De camping ligt tegen de Great Smokey Mountains en we hebben daar de 11-mile one-way, Cades Cove Loop gereden. Je mocht er meestal niet harder dan 25 mijl/uur rijden. Onderweg kon je allerlei gebouwen bezichtigen uit de tijd van de eerste Euro-Amerikanen en dat was vanaf 1820.We zagen onderweg verschillende reeën en een hert maar het allermooiste was dat we een zwarte beer zagen, een moederbeer met 2 jongen, geweldig gewoon. Ton kon ze gelukkig op de foto krijgen, hoewel het wel wat verder weg was. Maar met de verrekijker waren ze heel goed te zien. De volgende dag zijn we door de bergen verder gereden naar Cherokee. De Cherokee zijn een van de bekendste indiaanse volken. Deze oostelijke groep stamt af van de Cherokee die achterbleven toen het grootste deel van hun volk gedwongen verplaatst werd naar het westen van de Verenigde Staten (de beruchte Trail of Tears). Nu hebben ze zich volledig overgeleverd aan het tourisme. We zijn een paar uur in het Oconaluftee Indian Village geweest, in de stijl van 1750, dat een goede indruk gaf van het leven in vroegere eeuwen. We kregen eerst een hele duidelijk rondleiding waarbij alle handvaardigheden werden uitgelegd en getoond. Daarna konden we zelf rondkijken en bij elk huisje stond een Cherokee van alles uit te leggen, het was heel interessant. De volgende dag bezochten we in Asheville Biltmore Castle, het grootste huis van Amerika. De oprijlaan was wel 5 km lang en eindelijk bij de parkeerplaats aangekomen, werden we met een shuttlebus naar de ingang van het huis gebracht. Het was van binnen heel mooi en stijlvol ingericht. Het huis is gebouwd in 1895 door een kleinzoon van Cornelis Vanderbilt (oorspronkelijk komt de familie uit de Bilt) de spoorwegmagnaat en indertijd een van de rijkste mensen van de wereld. We zagen niet alleen de algemene kamers maar ook de slaapkamers, en de ruimten van de bedienden (slaapkamers, keuken, opslagruimten, wasserij etc. In het huis waren 43 gastenkamers met ook 43 badkamers). Zij hadden toen ook al elektriciteit, heteluchtverwarming en intercom. Nu rijden we door de bergen over een lange mooie weg die eigenlijk in de jaren dertig is aangelegd voor de toeristen.

Reacties

Jan en Gerdien 19-05-2012 19:48 {{button-5576}}

Die beer met jongen, dat is inderdaad een schitterende ervaring. Jan zegt dat hij eerst bewijs wil zien.....! Wij hebben alleen maar hertjes gezien hier in het Sauerland...... En dat vonden wij al schitterend.

Louis Waijers 19-05-2012 20:56 {{button-5577}}

Leuk weer een stukje geschiedenis toegevoegd.
volg jullie nu ook via Google Earth op straat niveau, kost wat meer tijd maar dan zie je ook wat. foto's bekijken wil niet lukken?of ze zijn er niet, of ik ben onhandig? wie heeft hier een passend antwoord op.

Roel 20-05-2012 11:06 {{button-5584}}

Witte Veder,

De groeten aan de sqauw en nog veel plezier.
Prachtige reis.

Ton en Elly 21-05-2012 01:10 {{button-5610}}

Al een paar keer hebben mensen gevraagd waar de foto's blijven.
Maar het is gebleken dat we met de IPad geen foto's via de weblog van Tioga kunnen sturen.
We hebben het ook al op andere manieren geprobeerd maar het lukt gewoon niet.
Jullie zullen moeten wachten op het fotoboek.

gerard en wilma. 21-05-2012 15:53 {{button-5628}}

geweldig allemaal en we zijn heel benieuwd hoe een verentooi jullie staat.
ik heb het idee dat jullie al maanden weg zijn zoveel hebben jullie al beleefd en gezien. groeten vanuit een benauwd wijchen. Dit weer krijg je hoofdpijn van. (het is ook nooit goed.) groeten gerard en wilma

Roel 23-05-2012 20:24 {{button-5696}}

Ik wil jullie Plezier niet bederven, maar we missen jullie.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan