16-05-2012: Zion

Door Henk Thomassen - 17-05-2012 11:19

Vanmorgen waren Remon en Henk weer op tijd op pad om de klim naar Angels Landing te maken. Het was een klein half uurtje wachten op de shuttle, die buiten het park loopt, maar daarna hadden we snel aansluiting met de park shuttle, die ons naar de voet van de beklimming van Angels Landing bracht, zodat we rond negen uur op weg waren.

Angels Landing is een hike in het park, die als zeer inspannend wordt aangemerkt en die in eerste aanleg via stijl oplopende haarpins naar de basis van de beklimming voert. Hierna wordt het echt een beklimming over soms zeer smalle richels, van soms een goede meter breed en waar de kettingen, die overal aanwezig zijn, enig houvast bieden bij de beklimming. De beklimming heeft in de loop der tijden, al de nodige slachtoffers gekost.

Vanuit het dal moet een hoogteverschil van ruim vierhonderd en dertig meter worden overwonnen, hetgeen geen peuleschil is. Google maar eens op 'Angels Landing' ,dan krijg een indruk van deze beklimming. Op de top hebben we de tweede kolibri van onze reis gezien. Helaas hebben we die wederom niet kunnen vastleggen op de foto. Nadat we rustig naar beneden zijn gelopen, hebben we bij Zion lodge een lekker biertje gedronkenen (golden nail) en daarna zijn we naar de campground teruggegaan en hebben we van het uitstekende weer genoten (30 graden en strakblauwe hemel).

Reacties

Marianne en Gerard 17-05-2012 17:59

Mooie foto,s leuke berichten.
Hannie en Remon van harte gefeliciteerd met jullie verjaardagen.
een fijne dag allemaal en pak er maar eentje op jullie gezondheid
Groetjes
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom naar onze Reizigersbeurs in Zwolle.
Op zaterdag 23 maart of zondag 24 maart.
Kom zaterdag 15 juni naar onze Mini-Infodag in Zwolle.
Meer informatie