Vancouver - derde dag

Door W.M. van Merriënboer - A long time ago

Ik hoor van Herma, dat er nogal wat taal foutjes in zitten , sorry daarvoor, maar ik ben snel aan het tiken  en lees het niet meer over, want als de tijd om is valt alles weg. vandar.

Het is nu 23 juni en we hebben haast heel Vancouver gezien, mede door Herma, Gisteren zijn Truus en ik  naar het Stanley Park geweest en hebben daar door gereden en gestopt iedere keer om te kijken. het zit op een puntje van het eiland en hebben daar prachtig uitzicht op de kust, waar de wolkenkrabbers tegen de lucht staan en daar achter liggen de bergen . de Pacific is hier en er is eb en vloed . Op het eiland zit het hotel en vlakbij het Park, Truus zei dit is net als het Park in New York. De mensen uit de stad gaan hier naar toe om te wandelen en te joggen. Natuurlijk gingen we voor de Totem palen en die waren er veel . Groots en kleurig. Het onderwerp van de indianen is het leven. Ook de vogel is belangrijk bij hun. Ik denk de vrijheid. Het was heel interessant om te zien. Daarna ginegen we de auto terug brengen naar het vliegtuis en at was niet gemakkelijk om te vinden, maar weer met zo n drie keer vragen vonden we het. Toch stonden weer op de verkeerde plek en moesten we weer de auto pakken en een eind terug naar een ander deel van de airport. Gelukkig voor zeven uur gevonden. en wij waren verlost van de zorg om de auto heelhuids terug te brengen. Met een taxi weer terug naar het hotel. wat gegeten en darna naar het jazz festival dichtbij het hotel. Er werd zuid Amerikaanse muziek gespel en er werd volop door de mensen gedanst. Heel gezellig, vanavond gaan we weer even luistern. Vanmorgen kwam Herma om negen uur en zij nam ons gelijk mee om Vancouver te gaan verkennen. We gingen eerst naar de Brug die over de rivier hangt (naam weet ik zo gau w niet) Het is daar zo prachtig . Eerst krijg je uitleg wanneer de brug werd gehangen en dan ga je wandelen in het Park. Het uitzicht op de brug is mooi. Je bent hoog en kijkt de diepte in. Hij beweegt wel, maar hangt aan ijzeren kabels, dus best veilig.  Bomen vn honderden jren oud prachtig en ook op afgebroken oude bomen zie je dan weer nieuwe bomen op groeien. Er staan veel soorten bomen vooral de bomen, waar Mark en Stefanie hun ramen hebben laten maken. Die stammen liggen hier in de rievier om te vervoeren. (de naam weet ik nu iet). Daarna hebben we lekkere koffie met appelgebak gegeten.

Daarna gingen we naar de berg, waar een kabel is en dan wilden we naar boven, maar dit zat tegen, want de top lag in de wolken en dan zie je niks als je in d3 wolken staat. Dus dit ging niet door.Toen naar het Olympische gedeelte , dit was prachtig. Nu moet ik stoppen. Groetjes Truus Wil en Herma

Reacties

mark A long time ago

Nou dames, veel plezier nog! Maar dat is geen probleem denk ik :-)

Ik ben benieuwd naar de fotoos.

Groetjes!

Lydia A long time ago

Wat gaat de tijd snel zeg, dat jullie al weer 2 weken aan het rondtrekken waren. Fijn dat jullie zulke mooie dngen hebben gezien en alles goed is verlopen.

Nu nog 3 heerlijke weken, dus genieten, want time flies!

Edwin maakt het ook goed. Gister en eergister flinke bergen in de Ardennen, maar vandaag voelen zijn benen weer goed aan. Ook de weergoden zijn hem goed gezind.
Nog maar een paar spatjes regen gehad. Gister naar neufchateau wel door een vallei met alleen maar tegenwind. Maar hij vind het nog steeds leuk.

Hartelijke groeten van ons allemaal.

Lyd

jenny A long time ago

Wat een heerlijke verhalen.
nog lekker genieten van al dat moois.Ben erg benieuwd naar de foto,s.
liefs jen
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!