Pemberton - Whistler - Victoria

Door W.M. van Merriënboer - A long time ago

donderdag 28 juni 2012

Na Vancouver, wat een mooi internationale stand is, met zijn wolkenkrabbers en de weerspiegeling van alle gebouwen rond om een gebouw is speels door de schaduwen in het glas. Ook een gedelte waar vroeger pakhuizen stonden, waar nu martkten zijn en winkels, ook de academie genoemd naar Emily Carr eem beroemde kunstenares in Canada, Zij leefde in een hutje . In Victoria staat een groot beeld van haar. Ik heb daar een met de hand geschilderde sjaal gekocht. Het zal niet waar zijn, want waar ik ook ben een sjaal of hoedje moet ik hebben. Het Olympische gedeel te is mooi met zijn zeilen en op de grond zijn de straat tegel met het Ahorm blad gegraveer. Daar was ook de vlam van de spelen. . Vancouver verlaten , geen tijd meer, want hier kan je wel een paar dagen rondkijken.

Toen naar Whistler, dat is cht een wintersport gebied. Toch zelfs in de zomer is het er enorm voor jonge lui. Met een kabelbaan naar boven en ook de fietsen en dan boven op de crossfiets naar beneden. Ook met snowboard onder de arm kwamen ze naar beneden. Wij zijn niet naar boven gegaan. Ten eerste was het $ 80,00 en er was geen tijd, omdat we dik een drie kwartier op de lunch zaten te wachten. Toen zijn we omhoog in de bergen gaan rijden om de bobslee ban te gaan zien. Dit vonden we heel gaafom die te zien , met al  zijn kronkels. (zonder sneeuw nu) en afgesloten. Maar wat zagen we toen twee kleine zwarte beren die omhoog klommen in een boom. onder aan in het gras was moeder beer. Een grote en glanzende vacht. Prachtig. een kleine beertje (ong 3 mnd oud) had zijn koppie op een tak liggen en het leek of hij slieg . Enig. Daarna zijn we nar Pemberton gereden. Dit was een grote teleurstelling. Want op de informatie side stond het gebouw in een wijn gebied met achter het huis de bergen. Ook stond er op dat er en restaurat was. Nou wij gingen daar met enthousiasme naar toe en Herma sprak al van , Ik koop voor Huub een fles wijn. Het was een beetje moeilijk te vinden, maar we kwamen er. Het zag er helemaal niet zo uit als op de folder. Rond om het huis bomen en war waren de druivenplanten. Niks te zien. Op de hoeken stonden boorden van Restaurant. Ja dit was het wel. Een briefje met Truus your room is upstairs. Er kwam een oudere vrouw en wij vragen, waar zijn de wijnvelden. Die zijn er niet meer. Morgen ochten d krijgen jullie je ontbijt boven zei ze. Nou we begrepen er niks meer van . Nu blijkt, dat ze 15 jaar geleden probeerden om druiven te laten groeien, maar dit is niet gelukt. Ook was er geen restaurant. Nou wij hadden de pest in . En zijn niet twee nachten gebleven maar een nacht en de prijs die zij vroegen heb ik niet betaald en dat vonden niet eens erg. Herma kon toch nog een wijnfles voor Huub komen, maar van het jaar 2007.

Toen zijn we maar naar het huis van Huub en Herma geren met onderweg een stop langs de kust en hebbe daar koffie gedronke. Toen naar de Ferry anderhalf uur op de boor. Tussen de eilanden door. Opeens kregen we bericht van de kapitein dat er orka s waren gesignaleers. Drie zelfs iedereen nar die kant van het schip en in de verte zagen we de zwarte vinnen. Misschien heb ik op de film het naar boven spoeien van de orkaas. Wouw als je dit zomaar even ziet in de Pacific Dicht bij de kust.

Toen aangekomen bij Herma, Een heel groot en mooi huis , het ligt aan de bosrand. met meren..Truus en ik hebben een eigen kamer met bad en douche. Geweldig. Gisteren met Herma, want die laat ons alles zien (wat is dit toch tof) naar Victoria . Ook alweer zo n prachtig Hotel, waar de Koningin Elisabeth en haar moeder in hebben gelogeerd. We hebben gewandels langs de zee en op het water staan woonarken. Net houten huisjes kleurig en met bloemen. Aan het eind kon je de zeehonden zien zwemmen, zij krijgen visjes van de mensen . Ook  naar winkels wezen kijken , Een winkel met allen maar Jade. Prachtig om te zien. Buiten in de winkelstraat kofie met een broodje en toen naar een schilderswinkel. Daar was ik helemaal van onder de indruk. Alle dure merken zoals Golden en Liquitex die in Nederland niet te betalen zijn , stonden hier voor veel minder. We hebben het hatstikke fijn bij Herma en Huub. Zaterdag gaan we met Herma naar Portifino en Overnachten 2 n, Uclelet, omdat in P geen hotel meer was , wat betaalbaar is. 1 Juli is het hier Onafhankelijksheid dag en dan viert  heel Canada dit feest. Ook gaan we dan een kijkje nemen bij Huub, die op de boot in Nanaima zit. Wat wel jammer is, dat we naar het Nat. Park wilden gaan, omdat daar een waterval is die de hoogste van Canada is, maar we moeten er honderden kilometer voor omrijden, omdat vanaf Portifino geen weg meer is. Wat ons vaak al is gebeurt wat we wilde gaan kijken en niet door kon gaan, dan kwam er altijd iets wat nog mooier is dan wat we wilden gaan doen. Dus we gaan en zoals elke dag , wat komen we allemaal tegenwaar we niet van hebben kunnen dromen.

 Dit was een lang verhaal, maar eindelijk had ik de tijd , omdat ik de computer van Herma en Huub mag gebruiken .

Oh ja en , ook wat jammer is fotoos die we maken, kunnen wij niet in een computer zetten en daardoor kunnen wij geen fotoos erbij sturen. Als we zelf een laptop hadden dan wel natuurlijk.

De boven die we veel zien hier zij Ceder bomen. Prachtig hout. Huub vertelde, dat de  boomstammen naar China worden vervoerd en daar gezaagd worden en dan komt alles weer in Canada terug.

Nu vanuit Langford (Victoria) Vancouver Island de groetjes van Truus - Herma en Huub (Want zonder hun hadden we dit niet allemaal kunnen doen).

Doe ook Edwin de groetjes op de Fiets van ons Lydia -

Gr. Wil

Reacties

Riet Leeflang-Vermeulen A long time ago

Wat maken jullie toch een fantastische reis met zoveel overweldigende indrukken. Bijzonder om steeds die enthousiaste berichten te lezen.
Liefs,
Riet

Michel Engelen A long time ago

Leuk om jullie verhalen te lezen. Ben blij dat jullie het zo naar je zin hebben en veel zien van het prachtige Canada.
We blijven de verhalen lezen, maar zijn wel benieuwd naar de foto's hoor.

Bij mij het is nu zaterdagochtend en ik ga me straks voorbereiden voor de marathon. Straks nog even kort slapen, loopkleren aantrekken en dan rond 19:00 richting de start.

Nou veel plezier daar en we lezen het volgende verhaal snel wel weer.

Groeten vanuit een prachtig en zonnig Tromso. Vanavond loop ik mijn 1e Midnight Sun Marathon.
Michel

Ton en Marianne A long time ago

Wat hebben jullie veel van Canada gezien en we vinden het geweldig dat wij er ook van mee mogen genieten.
Veel plezier en kijk uit voor de beren.
Lieve groetjes ook voor Herma en Huub.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Zaterdag 12 maart: kom langs op onze infodag!
Meld je gratis aan
Solliciteer nu op onze vacature voor reisadviseur.
Meer info!
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!