Maandag 4 juni Page

Door H. Caspers op Maandag 4 juni Page En het was weer een speciale dag hoor. Allereerst was er paniek in de tent. De chocolate chip cookies waren op!!! Dus direct erop uit om die voorraad eens flink aan te vullen. Gelukkig was er een goed gesorteerde Wallmart in de buurt. Gelijk maar wat andere dingen ook gekocht, we kunnen weer een paar dagen vooruit. En toen naar de slot-canyons. Er was ons een avontuurlijke trip beloofd. Met een grote 4-wiel aangedreven amerikaanse bak door diep los zand en over een zooi stenen. Het was lachen hoor, we zaten helemaal achterin. Het leek wel een kermisattractie. Dan de canyons in. In 1 woord; Geweldig. Wat mooi daar. Een aanrader voor wie hier komt. Het was wel druk, er zijn diverse tour-operators die rondleidingen doen. We waren met een groepje van 7 en een leuke gids. Kortom het was weer super. Hopelijk kunnen de foto's de sfeer een beetje overbrengen. Internet is hier erg traag, dus foto's al laten zien gaat helaas nog niet. Op de terugweg zat mazzelaar Harry voorin. :-) Voor de middag hadden we een rondleiding door de Glenn Canyondam geregeld. Gister in het toeristenkrantje zien staan dat dat kon. Vanmorgen, voor het boodschappen doen gelijk geregeld voor een tour in de middag. We zijn dus bovenop de dam geweest, maar ook binnenin. 150 meter lager dus. De dam is 700 feet, 210 meter, hoog. Erachter heeft zich een meer gevormd van 175 mijl lang. Van de orginele Glenn canyon is uiteindelijk nog maar 17 mijl over. Je kunt dus nagaan hoe groot dat meer uiteindelijk geworden is. We hebben een uitgebreide rondleiding gehad tot in de generatorruimte aan toe. Veel getallen gehoord, erg indrukwekkend. Voornaamste doel van de dam is waterbeheer voor het land achter de dam. Als bijkomstigheid is er de elektriciteit-centrale en watertoerisme. Verder op een mooi uitzichtpunt in de schaduw zitten picknicken. Heerlijk. Na het avondeten even naar het strand gewandeld en de zon zien ondergaan en maan zien opkomen. Een heerlijke dag weer. Morgen in iedergeval naar Horseshoebend een mooie en fotogenieke bocht in de Coloradorivier. Daarna door naar een volgende camping, waar is nog onbekend. Terwijl ik hard aan het tikken ben is Janny druk bezig met de vaat omdat alle borden en bestek nog afgewassen moeten worden. En uiteraard weer een ander dier gespot. Een haas deze keer.

Reacties

sjaak

Hallo Janny en Harry,
ben weer even op google geweest en de mooie foto's gezien van de plekken waar jullie zijn geweest, heel mooi allemaal, de slotcanyon en de Horsenhoe bend.
ben benieuwd naar jullie volgende stopplaats.
groeten

Peet

Weer eens een lekker kort stukje. Doe 'es een beetje verhaal tikken dan! Maar zo te lezen, hebben jullie het weer aardig naar je zin. Toppie. Ben zéker benieuwd naar de pica's.... dus uploaden maar! Wel jammer voor Janny dat het een werkvakantie is geworden. Maarja... als jullie weer terug zijn, kan ze altijd nog weer op verkanzie....
Have FuN folkes!

Grtz, Peet en Nel.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom langs op de infodag in Zwolle op zaterdag 21 april!
Meer info en aanmelden
Boek nu al je Cruise America of Cruise Canada-camper voor 2019!
Profiteer van 15% vroegboekkorting!
Nu al een camper boeken voor 2019 van Road Bear!
Bekijk de kortingen & vraag een offerte aan
Relocation Special van Canadream!
Bekijk prijzen & voorwaarden
10% korting op de huurdagen en all inclusive-pakket bij El Monte RV!
Bekijk prijzen & voorwaarden
30% korting op Escape campervans bij Miami of New York Special!
Bekijk de special
Cruise America heeft weer een wegbrengspecial!
Prijzen & voorwaarden