Mono Lake

Door J.G. Dooms - A long time ago

Mono Lake is een zoutmeer, met in het water allemaal grillig gevormde pilaren. In het water leven garnaaltjes en op het water een heleboel vliegjes, zo ontdekten wij. Na Las Vegas reden we in de richting van Mono Lake, boven langs Death Valley, daar mag je in de zomer niet doorheen rijden met de camper, te heet.

Alweer een fabelachtige rit: woestijn, besneeuwde bergtoppen en een heleboel heuveltjes, waar de weg rechtdoor loopt. Het leek wel een rit in een pretpark, tot groot vermaak van vooral Isa.

Bij Mono Lake vonden we een campground, in het dorpje Lee Vinning. Wij hadden na tweeeneenhalve week wel een pizza verdiend, zo vonden wij. Lee Vinning vond van niet: de enige pizzeria in het dorp was gesloten op maandag en dinsdag, precies de dagen dat wij er waren! Dus mamma zelf burgers maken en de boys voor 4 personen frites halen (bleek natuurlijk bij ons voor een man of 8 te zijn...). Lekker gegeten dus.

In de moordende hitte gingen we, zonder eten en/of drinken en sommigen op slippertjes, richting het meer lopen, zo'n 5 mijl heen en weer. Volgens Jonas moet je de mijlen verdubbelen, want het ging behoorlijk op en neer en het was ook niet allemaal even goed begaanbaar. Maar: de kids deden het geweldig! Vooral Swen verdient een speciale vermelding: hij droeg Isa op z'n rug de laatste mijl of zo!

In het dorp nog muntjes uit de bek van een enorme, zwarte grizzlybeer laten vallen. Als ze in een putje vielen mocht je een wens doen: allemaal gelukt! Het was waarschijnlijk moeilijker geweest als de beer nog geleefd had, maar dat terzijde.

Op naar Yosemite (of zoals Swen zegt: Joosemiete, met de klemtoon op de ie), op zoek naar levende beren!

Reacties

Maureen A long time ago

Isa boft maar met zo'n sterke grote broer! Benieuwd, of jullie Yogi Bear tegen komen...

Hidde de Haan A long time ago

Hoi Jan, Thirza en kids, ik zie het helemaal voor mij, 21 jaar geleden heb ik ook deze route gereden ! Mono Lake heb ik toen omgedoopt in "Ghost Lake"

Heel veel plezier verder en geniet iedere dag met volle teugen !

opa herman/oma cora A long time ago

Hallo genieters.
Fantastisch wat jullie beschrijven en mee maken, één en al avontuur,super!! Ja, die swen is en blijft wel een lieverd voor zijn zusje!! Op naar de beren. Liefs XXX

oma Ju A long time ago

Wat een geweldige ervaring deze vakantie Een groot avontuur.
Het leuke is dat wij mee mogengenieten.

dikke kus oma Ju en opa baard

Ton A long time ago

Heerlijk om te lezen allemaal! x

zus A long time ago

Nog steeds niets vernomen, geen internet....of opgegeten door een beer???
Ongeruste Fam.Besselinies
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!