Cache Creek

Door Marja van Haren - A long time ago

30-7; Vandaag 'vroeg' (8 uur) op en na een snel ontbijtje rijden we een kwartiertje richting de uitgang van het park bij Clearwater en komen aan bij de Trophy Buffaloranch. Daar gaan we samen met 2 Zwitserse dames (moeder en dochter) op pad voor een 3 uur durende paardrijrit op een paard met westernzadel. We zitten prinsheerlijk en de paarden laten zich redelijk goed leiden, hoewel ze ook grotendeels hun eigen pad moeten bepalen op de smalle rotsachtige paadjes midden in het bos. Een mooie dag met een mooie tocht die uitkomt bij de Mouls-watefalls waar je heel dicht bij kunt komen en ook kletsnat kunt worden (zoals Chris en Laura ervoeren) laugh
Tijdens deze korte pauze zien we ook nog een zwarte beer in het bos, dus onze dag is weer goed!
Na 3 uur zijn de bilspieren wel voelbaar en eten we snel een broodje bij de camper en vertrekken dan weer voor een tocht die ons moet brengen in de buurt van Cache Creek, waar we een camping gaan zoeken. We zitten nu inmiddels op de Highway 1 in zuid BC en we zien de omgeving veranderen van bosachtige bergen naar kale glooiende heuvels met veel zand en weinig bomen (een beetje prairie-achtig). De temperatuur is hier ook hoger; en zit zo rond de 30 graden. We zitten 's avonds op de camping (Brookside) nog in ons hemdje voor het kampvuur en dat kon de andere avonden echt niet, enerzijds vanwege de muggen, maar ook vanwege de temperatuur. Ik heb zelfs een wasje gedraaid en die was dezelfde avond al grotendeels droog. We kunnen er dus weer even tegen. Ons diner bestond vandaag uit een echte burger met friet; heerlijk (voor een keer) !
De camping heeft wifi, een zwembad(je) en lekkere douches, wat wil een (verwend) mens nog meer. We moeten morgen echter wel verder, want Vancouver-island wacht op ons en de tijd begint alweer te dringen (toch nog plannen dus deze vakantie). We hebben nog geen minuut spijt gehad van het niet reserveren van een campground; geen problemen tot nu toe en het geeft een lekker vrij gevoel.

Reacties

Jurrien van Beek A long time ago

Jullie voelen je vast al een soort Rangers of Cowboys en Cowgirls. Hoe gevaarlijk zijn die mooie beren eigenlijk of is het een kwestie van afstand houden en hard schreeuwen?
Als ik zo de route via google bekijk dan is dit vast de reis van je leven. Nu nog walvissen spotten bij Vancouver-Island en de hele dierentuin, inclusief muggen, is kompleet.
Groetjes vanaf de Dikkenbergweg en geniet er maar met volle teugen van. Chris is vast al heel bedreven in het rijden met zo'n mega camper.

Ingrid Jonker A long time ago

Ha familie,

Wat leuk om jullie belevenissen te lezen. Ziet er allemaal prachtig uit. Veel plezier en nog een goede reis verder. groetjes vanuit Ede

Marja A long time ago

t.a.v. de beren....... de berichten zijn wisselend; of hard roepen of juist stil blijven staan. Elke beer heeft volgens ons een eigen gebruiksaanwijzing. Wat we zullen doen als ze echt naar ons toekomen................ ik denk weghollen. Maar ze schijnen dan ook weer erg hard te kunnen hollen...... De beren die wij zagen waren alleen maar druk met zichzelf en de besjes aan de struiken.
Ingrid; jullie zijn zeker alweer terug van jullie trip. Hopelijk hebben jullie 't ook goed gehad ???! Het is hier nu warm (9.30 uur en al zo'n graadje of 26 denk ik).
Enne...... Chris mag hier nog niet in de camper rijden, omdat hij nog geen 21 is, maar hij zet elke dag netjes de camper op z'n plek als we eenmaal op de camping zijn..... Beetje oefening kan geen kwaad, en dat doet ie keurig ! Ik doe het hem niet na, heb dat stuur nog niet 1 keer aangeraakt. Ik navigeer wel vanaf de zijlijn.

Pa en Ma A long time ago

Wat stoer zeg op het paard leuke foto, fijn dat jullie goed weer hebben.
genieten maar weer en tot de volgende belevenissen die we graag volgen leuk hoor. goed van Chris dat hij de camper op z"n plek zet hadden we ook niet anders verwacht.liefs Pa en Ma

Aline A long time ago

Ben wel een beetje jaloers op jullie hoor. Leuk om jullie zo te volgen. Onze reis richting Italie gaat morgenavond van start. Hebben er veel zin in.
Geniet er van.
Groetjes uit ZGV, Aline

Angela Claassen A long time ago

Weer terug van vakantie en de laatste weken niet echt tijd/gelegenheid gehad om te reageren. Vandaag even alles doorgelezen wat jullie gezien/gedaan hebben. Het klinkt zeer avontuurlijk en aantrekkelijk. Jullie moeten het gevoel hebben of je al maanden weg bent. Bevalt het wonen in een camper ook goed? Geniet nog van het laatste gedeelte van de vakantie. Hebben jullie wel weer zin om terug te gaan naar de 'bewoonde' wereld?
Groetjes Angela

Erwin & Judy Van Haren A long time ago

We are back from Quebec City again. I just read all your entries and I am impressed with all the hiking you are doing! And you found some horses to ride! Sounds like you are having a great adventure. Erwin's sisters went hiking last weekend and met up with a grizzly bear on the trail. They decided not to stay in a tent anymore and they walked all the way out and found a hotel.

Rika en Reijer A long time ago

De trip ligt helemaal op schema zo te lezen, wat hebben jullie al veel gezien en gedaan! Ik zag veel herkenningspunten en heb mijn foto's ook weer eens bekeken. Pa en ma zijn ook weer op de hoogte en verbaasd over de paardrijtocht(heeft Jan dan wel eens op een paard gezeten? Nog een goede reis in BC, gaan jullie nog naar Winnie? groeten van R&R

Marja van Haren A long time ago

Terug naar de bewoonde wereld.....dat doe we al een beetje, maar we hebben nog een paar dagen op dit mooie eiland, voordat we ons weer in het stadsgewoel van vancouver gaan begeven.....het is hier een graadje of 30 dus het tempo zakt wat terug.

Jettha A long time ago

Nu onze vakantie voorbij is, hebben we jullie verhalen doorgelezen. Klinkt erg goed; lijkt me een enorme belevenis!
Ook de tocht te paard; daarmee hebben jullie toch geen ervaring? Wel leuk. Geniet nog een paar dagen; wij gaan weer aan het werk.
Groetjes van Iwan, Jettha, Hanneke en Annemieke
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!