Vancouver Island

Door Marja van Haren - 05-08-2012 19:58

01-08; In Maple Ridge gaan we eerst bij de Safeway (waar ik inmiddels vast klant ben en ook een klantenkaart heb……) boodschappen in slaan en bij terugkomst heeft Chris al koffie gezet, die we gezellig op een stoepje bij de parkeerplaats opdrinken !
We rijden door naar West-Vancouver en nemen opnieuw een kabelbaan, nu om bovenop de Grouse Mountain te komen, die een mooi (maar wat heiig) uitzicht geeft over de havens en de stad Vancouver, met de eilandjes die voor de kust liggen. Daar worden ook wel leuke demonstraties gegeven (houthakkers, uilen) en er zijn ook 2 geadopteerde grizzlyberen (hebben we die toch ook nog gezien, zij het vanachter een hek) die daar op een groot afgebakend terrein  in een soort natuurlijke omgeving lopen.
Eigenlijk willen we ook nog de Capilano suspensionbridge gaan bekijken, maar omdat de middag alweer aardig vordert besluiten we toch maar richting de ferry te gaan (Horseshoe Bay) in West Vancouver, omdat we niet weten hoe druk het daar is. We moeten inderdaad  1 overtocht wachten, maar na 1,5 uur kunnen we mee voor een tocht die ook ca 1,5 uur duurt. We eten wat aan boord en gaan dan om ca 20.30 uur aan land op Vancouver Island. In Nanaimo gaan we dan direct op zoek naar een camping en die vinden we vrij snel, dus dat levert verder ook geen problemen op.  Daar horen we wel dat het komende weekend BC-day is (maandag) en dat veel Canadezen uit BC dan een lang weekend hebben; dus dat belooft nog wat.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan