Nanaimo (2)

Door Marja van Haren - A long time ago

04-08; Het einde van de vakantie begint nu toch in zicht te komen; we hebben nog ‘maar’ 6 dagen te gaan. Voor VI hadden we eigenlijk best nog 2 weken de tijd willen hebben. We zien nu wrs. alleen maar de hoogtepunten van het zuidelijke deel; het noordelijke stuk schijnt echter ook prachtig (en rustiger) te zijn.
Vandaag rijden we weer terug naar Nanaimo en we moeten dus ook weer dezelfde bergweg afleggen, alternatieven zijn niet voorhanden. We luieren een poos aan het Sproat Lake, waar ook veel watersporters met motorboten in de weer zijn. Ook ligt er een groot blusvliegtuig in het midden van het meer klaar, voor het geval van bosbranden……………………
Dan gaan we weer verder en nemen even een kijkje bij Coohms, Goats on the roof, waar de geiten op het dak van de winkels/restaurant lopen. Vandaag is het vanwege de warmt wrs. niet echt geitenweer, want we zien er maar een paar en die doen het rustig an.
We rijden door met de bedoeling te overnachten op dezelfde camping als op de heenweg, maar helaas…………………. Ze zitten vol. Dan maar naar de camping iets verderop en daar mogen we weer op de overflow staan, hoewel de erg gastvrije eigenaar (een slecht engels sprekende Koreaan) ons zelfs van een stroomkabeltje voorziet. We rijden ’s avonds naar Nanaimo, waar het nog erg warm is in de haven en we  eten in een pub een burger / fish and chips; erg Engels. De Canadezen kennen niet echt het fenomeen van restaurantjes met terrasjes; het is vaak een groot restaurant (of pub) , waar je snel bestelt, een grote portie krijgt en direct nadat je klaar bent met eten worden de borden weer weggehaald en vraagt men wel belangstellend of ’t lekker was.
We gaan een warme nacht tegemoet !

Reacties

Pa en Ma A long time ago

Het blijft een belevenis voor jullie zeg en net als altijd komen ook jullie weer tijd te kort leuk om alles even te lezen en mooie foto"s.
doei!!!!!!

Lucy A long time ago

Hey vakantiegangers,
Zo te lezen hebben jullie het prima daar. En walvissen gezien! Wel graag een foto he.
Geniet nog lekkker van de laatste dagen daar.
Groeten van ons uit Ede.

Ingrid Jonker A long time ago

Aaaaah het einde komt in zicht .... maar een fietstochtje over de Veluwe is ook best weer mooi hoor! Hee genieten nog he en alvast een hele goede reis terug!

Marja van Haren A long time ago

Wij zijn natuurlijk ook wel weer benieuwd naar alle belevenissen in curacau, indonesie , frankrijk en italie etc, dus we zullen toch maar weer afreizen naar het hopelijk inmiddels opgewarmde nederland :-) nu nog ff 2 dagen vancouver in een b&b (we hebben de camper helaas weer in moeten leveren vandaag)
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!