Vancouver (2)

Door Marja van Haren - A long time ago

08-08; Er staat om 8.30 uur al een heerlijk ontbijt voor ons klaar wat Genise voor de deur heeft gezet. We genieten van de warme pie, de yoghurt en het fruit, kortom……………….. we kunnen er weer tegen. Marja werkt het blog bij en na de koffie vertrekken we om 10.30 uur (nu met de bus die voor de deur stopt !) richting stad. Marja en Laure met de bedoeling om nu eindelijk eens echt te gaan shoppen (overigens zonder veel te kopen, want dat past niet meer in de bagage……). Het heeft gisteravond geregend en wat geonweerd en vandaag is het bewolkt, dus prima om even in de stad te zijn.
We gaan met de bus downtown en lopen eerst Gastown in, een mooie gerestaureerde wijk met grote fabrieksgebouwen die nu bewoond worden. Toevallig lopen we precies om 12.00 uur langs de stoomklok, waar al een horde Japanners klaarstaat om een foto te schieten. Daar sluit Jan zich natuurlijk bij aan !
We slenteren wat verder en gaan uiteindelijk een mall in, waar de boys and girls gescheiden wegen inslaan (Apple against H&M and more…….) en we elkaar op de afgesproken tijd weer ontmoeten bij Tim Hortens voor een lichte lunch/koffie.
Daarna lopen we verder door de stad en komen uit bij Stanley Park, een groot park aan de rand van de stad (een klein beetje vergelijkbaar met Central Park in NY), waar Jan en Marja besluiten om een fiets te huren en een paar uur te gaan fietsen langs en door het park. De lucht is inmiddels helderder geworden en de zon is doorgebroken. Het is zo’n 23 graden, dus prima voor een stadsezoekje. De kids lopen terug de stad in en gaan op eigen gelegenheid aan het begin van de avond weer naar onze B&B met de bus.
’s avonds eten we bij een leuk restaurantje wat Genise (onze gastvrouw) ons gewezen heeft op 10th Av (Begoo) waar we bediend worden door een vrolijke studente die bijzonder geïnteresseerd kijkt naar onze bink (Ja Lisanne, kapers op de kust hoor ……., gelukkig komt ie nu snel naar huis).
Thuis worden alvast de tassen weer wat gevuld en dan beginnen we aan onze laatste nacht in Canada (als we die in het vliegtuig niet meetellen).

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Meld je nu gratis aan voor de webinars over een van onze populaire bestemmingen!
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor ons webinar over West-Canada.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!