Dinsdag 19 juni t/m donderdag 21 juni

Door J. Rinsma - A long time ago

 

Dinsdag 19 juni:

Vandaag van plan te gaan wandelen in het Mount Revelstokepark. Bij de ingang van het park kregen wij te horen dat we tot ongeveer 1200 meter hoogte konden rijden met de auto. We waren van plan naar Meadow in de Sky te rijden. Maar dit lag op 1600 meter en dat konden we vergeten want de sneeuw lag tot 1400 m.  Dus naar 1200 m. gereden en vanaf daar gaan wandelen langs de weg, dit ging goed tot 1450 meter, maar toen lag er zoveel sneeuw op de weg, dat we daarom terug gegaan zijn. Toch 12 km. gewandeld en mooie uitzichten over Revelstoke en omgeving.

Vandaag ook een wasdag ingepland, moet af en toe ook gebeuren!

Woensdag 20 juni:

Vertrokken uit Revelstoke richting Vernon. Gestopt in Craigellachie (wat een naam he!) waar de spoorwegverbinding tussen oost en west Canada met een laatste klinknagel werd voltooid en daar  stond hier  een gedenkteken van.

In Sicamous de D-Dutch Dairy farm bezocht. Een zuivelbedrijf met 120 Holstein- Friesian koeien en met een eigen zuivelverwerkingsbedrijf. Je kon er echte Nedelandse kaas kopen. (Uniekaas)

In Vernon de O’Keefe historic ranch bezocht. Deze ranch is in de stijl van de eind 19de en begin 20ste eeuw. De mensen liepen er ook in de kleding van die tijd (allemaal vrijwilligers). Je kon er zien hoe de mensen in die tijd leefden en er was ook een smidse, zadelmaker en pottenbakker  en oude landbouwwerktuigen (heel oud!).

Toen naar een camping gereden waar geen beren, maar ratelslangen waren (niet gezien!)

Donderdag 21 juni:

Eerst naar het centrum van Vernon gereden en daar koffie gedronken en naar een internet verbinding gezocht om de reactie’s op ons blog te kunnen lezen. Erg leuk om te lezen hoe er door jullie op gereageerd wordt.

Het is voor het eerst een warme dag ( 34 graden)en we lopen dan ook in korte broek en hemd, het lijkt Nederland wel. We besluiten daarom een rustige dag te nemen omdat we deze hitte niet meer gewend zijn.

We zijn nog wel even naar een bedrijf geweest, een fruitteler. Konden we zien hoe hier de fruit- bomen er voor staan. Het was jammer dat er nu geen rondleiding werd verzorgd, dat gebeurd alleen maar in het hoogseizoen. We hebben foto’s gemaakt van de fruitbomen, zodat Theo en Corry  kunnen zien hoe het hier in Canada toegaat.

Reacties

Corry en Theo A long time ago

Geweldig, dus jullie zitten weer in de bewoonde wereld, ja he met fruitbomen!!!
Gelukkig dat jullie nu wat beter weer hebben.
Groetjes....

mark en marijke A long time ago

smaakte de kaas ook echt hetzelfde?!?! hopen dat jullie nu een beetje lekker weer blijven houden!!!
kussie M&M
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Nieuw! ViaTioga: reizen op maat binnen Europa. Boek nu en gebruik je Coronavoucher.
Bekijk de reizen
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!