Vrijdag 22 junzondag 24 junii t/m

Door J. Rinsma - A long time ago

 

Vrijdag 22 juini:

Vandaag naar de Myra-canyon gegaan waar een route was van 12 km. over een oud spoorwegtraject. In dit traject zaten 18 bruggen en twee tunnels en was aangelegd rond 1915 en gebruikt tot 1970. De bruggen zijn allemaal van hout  en bij een grote bosbrand in 2003 is een groot deel van deze bruggen vernield. Met behulp van donatie’s en vrijwilligers zijn ze allemaal weer hersteld, hierover heeft men 7 jaar gedaan. De hoogste brug was ongeveer 55 meter hoog en de langste 114 m. We hebben tijdens de wandeling veel kleine knaagdieren gezien Pika’s genaamd. Een foto zit bij het  blog.

Daarna naar een camping gereden aan het Okanaganmeer, maar voor de eerste keer kregen we te horen dat alles vol was. Maar we mochten wel 1 nacht op de parkeerplaats staan met gebruik van de voorzieningen van de camping.

Zaterdag 23 juni:

Vertrokken richting Osoyoos, dat dicht bij de grens van de VS ligt. Een mooie rit langs de oevers van meren en prachtige vergezichten op de bergen. Alleen begon het in de loop van de morgen te regenen, terwijl dit het droogste gebied van Canada is. Dus toch iets bijzonders meegemaakt hier.

In Osoyoos een camping gezocht waarbij de tweede camping wel plek had voor ons.

Bij de camping een stuk langs het meer  en door het dorp gewandeld.

Zondag 24 juni:

Vandaag hebben we het NK’MIP Desert Cultural Centre bezocht. Dit staat in een reservaat van de Okanagan indianen, die hier van oorsprong altijd hebben gewoond.

Een film gezien over de historie van dit volk en vervolgens een rondleiding gehad door  het  gebied waar ze leefden. Dit werd gedaan door iemand van hun eigen volk. Dit gebied word een dessert genoemd omdat het erg droog is en de kenmerken van een woestijn heeft, compleet met ratelslangen. (die we niet gezien hebben) en cactussen.

Hierbij uitleg gehad over planten en dieren en hoe de mensen woonden. Er waren tipi’s en pithuizen nagebouwd. Pithuizen zijn de onderkomens waar ze in de winter woonden.

De gids zong ook nog enkele indianenliederen. Uit zijn hele verhaal kwam duidelijk naar voren hoe deze mensen leefden met de natuur en het respect dat zij hiervoor hadden.

In de middag verder gereden en nu staan we op een camping aan een rivier bij Princeton.

Morgen gaan we verder naar het Manningpark. Zo komen we weer steeds  dichter  bij Vancouver ons einddoel.

Reacties

mark en marijke A long time ago

klinkt erg mooi allemaal, ben erg benieuwd naar alle foto's. de geuploade foto's zijn in ieder geval erg leuk.
Veel plezier nog de laatste week

groetjes Mark en Marijke
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kampeer & dineer 8 mei op Tioga's Campground. Incl. 3-gangenmenu!
Boek je plekje
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!