Donderdag 28 juni t/m zondag 1 juli

Door J. Rinsma - A long time ago

 

Donderdag 29 juni:

Het is mooi weer als we vertrekken uit Hope en  we naar Fort Langley gaan. Dit is een fort zoals dit in de 19e eeuw er uitzag. Dit was een belangrijke handelspost van de Hudson Bay Company. Er vond veel ruilhandel plaats tussen de oorspronkelijke bewoners (de Native) en immigranten (pelsjagers, goudzoekers e.d. ). Hier vond het uitroepen van de staat British Columbia plaats in 1845.

Een camping hier opgezocht maar ‘savonds konden we niet veel wandelen omdat paden onder water stonden vanwege het hoge water in de Fraser River.

 

Vrijdag 29 juni:

Vertrokken voor onze laatste dag in de camper. In Fort Langley het gemeente museum en het Farm museum bekeken. Hier konden we  zien hoe de mensen vroeger  leefden en het land bewerkten en de Native  vroeger leefden.

‘sMiddags een  camping gezocht in Surrey, een voorstad van Vancouver. Vanaf daar met de bus en de skytrain (een magneettrein zonder bestuurder, dus volautomatisch) naar New Westminster gegaan, waar een raderboot lag van 1937, die tot 1980 dienst heeft gedaan op de Fraser River.

Zaterdag 30 juni:

We brengen onze camper in de stromende regen naar de verhuurder Canadadream  We hebben ons verbaasd over de drukte hier, zoveel campers er ingeleverd werden.We hebben in totaal 3596 km gereden met de camper, zonder problemen of ongelukken. Iemand van Canadadream heeft ons met een busje naar de skyrtrain gebracht in de buurt van het vliegveld van Vancouver afgezet.

In Vancouver-downtown ons ingecheckt in het Ramada hotel en ‘savonds gegeten in een Portugees restaurant, waar we Piri-Piri gegeten hebben met een nogal hete saus. Maar daar kon Jan voor het eerst met een pilsje Heineken de brand mee blussen.

 Zondag 1 juli:

Het is vandaag Canada-Day, de dag dat de Canadezen vieren dat het 145 jaar geleden is dat Canada gesticht is. We zijn naar Canada-Place gewandeld, waar het een enorme drukte was en waar vele optredens van houthakkers, dansgroepen en Native mensenwaren, erg interessant allemaal. Canada-Place is een prachtig gebouw dat de vorm van een zeilschip heeft en gebouwd is vanwege de Expo die in Vancouver is geweest. Ook lagen er 2 cruiseschepen aangemeerd, waarvan 1 uit Rotterdam kwam, de Statendam.

‘sAvonds een grote parade bekeken die 2 uur duurde. Hierin trokken alllerlei groepen voorbij, politie, leger muziekcorpsen, dansgroepen en afgevaardigden van heel veel in Vancouver levende bevolkingsgroepen, zoals Japanners,   Chinezen en dergelijke. Er stonden duizenden mensen langs de route.  Om half elf samen met al deze mensen naar een spetterend vuurwerk gekeken in de haven van Vancouver. Dit was een prachtig gezicht over het water en de bergen op de achtergrond.

 

Maandag 2 juli:

Nu gaan we uitchecken uit het hotel en vanmiddag met de skytrain naar het vliegveld, waar we, als alles goed gaat, om half zeven Canadese tijd gaan vliegen naar Amsterdam.

 

Reacties

Roelof A long time ago

wij wensen julie een goede vlucht terug.Groetjes

m&m A long time ago

tot zo!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reis 16 mei virtueel de wereld rond tijdens de Reisrotonde. 6 Maatwerkspecialisten, 20 online presentaties.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!