9 juni Blind Bay

Door Hans en Anneke - A long time ago

Vandaag, zaterdag, hebben we het lekker rustig gedaan, ik heb mijn vest gemaakt ( hij was gescheurd ) en Hans is met Hans nog wat inkopen gaan doen.

Vanmorgen hebben een uitleg gekregen hoe wijn gemaakt wordt....het hele proces tot aan het bottelen. Leuk om te zien en te horen.

Weet niet meer precies wat er allemaal in gaat maar het is een heel proces. De witte wijn vind ik het lekkerst.....we kunnen goed proeven hier, want ze maken het namelijk zelf.

Nettie heeft in een store gewerkt die wijnen maakt en verkoopt......en ze zijn heerlijk.

Wij verblijven in het beneden appartement en we hoeven maar een deurtje door en we zijn in de wijnmakerij......dus het is een gelukkie voor hen, dat we niet aan de drank zijn, want anders zou hun voorraad aardig slinken 's-nachts.

We zijn wezen lunchen in het indianen gebied en daarna doorgereden naar een ezel opvang......het was een lang stoffig weggetje daarna toe.

Wat doen sommige mensen toch goed werk......zij verzorgen daar verwaarloosde dieren, hoofdzakelijk ezels momenteel een stuk of 40.

De meeste komen verwaarloosd aan.....mager, vergroeide hoeven, kaal en die worden dan zo verzorgd, dat ze lichamelijk en geestelijk..( de meeste hebben een trauma ) weer een beetje toppie zijn...en dan hopen ze dat de ezels weer een goed tehuis kunnen krijgen, maar ik begreep dat de meeste ezels daar toch zullen blijven.

Leuk om te zien hoe ze er nu aan toe zijn, na een intensieve verzorging van soms jaren.

Na het avondeten is er weer veel over vroeger gepraat, Nettie en Hans zijn nicht en neef.......

Dinsdag morgen gaan we weer rijden en gaat de reis verder, het zal raar zijn om hier weg te rijden.

Ik kan mij ook niet voorstellen, dat wij hier niet meer terug zullen komen en alleen nog via de mail of telefonisch contact zullen hebben.....we gaan Canada toch weer inplannen.

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.