19 juni Lund

Door Hans en Anneke - A long time ago

Vanmorgen, dinsdag, lekker uitgeslapen, we hoefden pas om half 1 de ferry naar Saltery Bay te hebben.....dus lekker op ons gemakkie ontbeten en nog wat rond gelopen.

Voordat we vertrokken, nog wat tips meegekregen van de camp eigenaar Frank.....hij praat echt als een Canadees, die praten een beetje "knauwerig".....toen we aankwamen zei hij "hay-di I am Frank...", wij moesten gelijk aan die reclame van tele 2 denken die met dat zwarte schaap......

Toen op weg naar de ferry, dit keer was het helder weer en daarom hadden we een geweldig uitzicht.....een tocht van 50 min, wat is het toch een mooi land. Ik heb ook meer met de water partijen dan met de bossen hier.

Daarna op weg naar Powell river....onderweg nog even naar een botanische tuin geweest....en langs de kust even op een bankje gezeten.

Dat was een gedenkplek met twee mooie totempalen die over het water uitkeken, met op de grond en langs een muur onttelbare gedenksteentjes van de mensen die na een crematie daar in het water "uitgestrooid" waren.

Daarna zijn we naar het huis van John gereden, zijn vrouw Christy was thuis maar hij was herhaling bij de brandweer doen. Na een praatje verder gegaan naar Lund.....een leuk plaatsje.

We staan daar nu op een vrij mooie camp en blijven hier 4 nachten....er is hier in de omgeving vrij veel te doen....het provinciaal park Oak.....met een taxiboot naar het eiland ( ben de naam even vergeten....komt wel in mijn volgende verslag..).en nog meer

Op dat eiland willen we gaan fietsen, dus hier gevraagd of ze een fiets voor mij hadden.....jawel hoor een mountain-bike....zie je mij al gaan?

Dus eerst even een rondje op de camping geoefend...niet bij nagedacht dat alles hier op en afloopt....dus bijna 3 maal plat gegaan....we gaan nu toch nog maar even op zoek naar een gewone fiets....want hier zit ik voor joker op en ik vind het een waardeloze houding...

Er is hier achter de camping een haventje met een bakkery, die de lekkerste dingen verkoopt.... er is een loopbrug van hout naar een restaurantje en alle planken op die brug zijn door verschillende mensen geschonken dus op elke plank staat de naam van de gever, leuk idee.

Het is een lekker rustig relaxt dagje geweest...moet ook wel, want ik niet meer op of neer na die loop van gisteren, ben benieuwd of ik mij morgen om 9 uur in de kajak gehesen krijg....

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je aan
Zaterdag 10 december: Zuidwest-Amerika, Noordwest-Amerika, West-Canada in de spotlights.
Kom gratis langs!
Woon je in Zuid-Nederland of Vlaanderen? Kom zondag naar Breda voor onze roadshow!
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!