20 juni Lund

Door Hans en Anneke - A long time ago

Vandaag, woensdag, een suuuuper dag, vanmorgen om 9 uur naar het haventje, dat hier om de hoek ligt...en daar waren Christy en John de kajakken al klaar aan het maken.

Eerst een soort "schort" voor, die gaat later als je in de kajak zit over het open gedeelte zodat je het zitgedeelte waterdicht afsluit ( anders krijg je een natte kont ) en daarna van die "stomme" reddingsvesten aan......je bent en voelt daar wel een "proppie" in.

En toen het goochelen om er in te komen, de spieren zijn natuurlijk nog niet hersteld van de glibber wandeltocht....maar met een beetje hulp lukte dat toch aardig.

Een super tocht, zoveel dingen gezien, qua natuur ....boven water en in het water, want het water was glashelder.........weer die paarse zeesterren en ook de oranje...kwallen, zeeegels, doorzichtige waterslak......oesters...veel open maar ook dichte schelpen..."kluwens"mosseltjes aan elkaar geplakt.....duidenden aan elkaar.....uitleg gekregen van de vogels en hun geluiden.....zeearend's met een spanwijdte van ong 2.40 m.....bomen die een speciale naam hadden met een hele aparte schors.

Op een eiland gestaan, waar nog steeds een terp is van schelpen, die terp stamt nog uit de indianen tijd, zij verzamelden de schelpdieren en gooiden de schelpen op een plek, dat zou de boze geesten afschrikken.....die bergen schelpen vind je langs de hele west kant van dat eiland.....mooi dat dit ook zo is gebleven.

Er zijn nog steeds hier communitie's van indianen, natuurlijk meer de indianen van nu......maar ze spelen nog steeds een grote rol hier in Canada, ze bezitten ook nog veel land.....er mogen dan huizen opgebouwd zijn, maar het land pacht je van hen.

Er zwemmen zelfs zeehondjes vlak langs de kajakken.....snoezig, die snuitjes boven water.

Strak blauwe lucht, weinig wind dus het ideale weer om te kajakken.....twee maal een stop gemaakt, omdat de inwendige mens ook gevoed moet worden natuurlijk.....een nadeel.....als je er eindelijk uitgeklauterd bent, moet je er natuulijk ook weer in zien te komen...en dat was soms lachwekkend...gelukkig zat het fototoestel op die momenten al in de waterdichte zak....

En dan die stilte op het water, het is zo stil....alleen vogel geluiden...en het klotsen van de kajak.....wat een rust, soms wil je ook niet praten om die rust niet te verstoren..

De natuur is hier zo prachtig, foto's zullen nooit kunnen "laten zien" hoe het hier is en voelt.....eigelijk als je zo op het water zit voelt alles sereen aan.

Er is nog veel meer te vertellen over de dingen die we zien hebben, maar dan moet ik wat dieper in mijn geheugen gaan graven....dus ik ga hier morgen verder mee.

Hans heeft het kamp vuurtje aangekregen en zit nu worstjes warm te maken, dus we gaan eten..

Foto's doe ik morgen want het internet signaal is erg zwak....

 

 

 

 

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.