23 juni Comox

Door Hans en Anneke - 24-06-2012 04:56

Vandaag, zaterdag, werden we wakker met weer een beetje blauw in de lucht....

We zijn om 10 uur richting Powell River gegaan om daarna met de Ferry de Strait of Georgia over te steken naar Comox.

En verlaten we het schiereiland Malaspina Peninsula

Onderweg nog even gestopt net iets voor Powell River om nog langs het water te zitten.....de lucht is opengebroken dus het weer is weer goed.

Na ongeveer anderhalf uur op de Ferry aangekomen in Comox.....gelijk maar even een camp gezocht en we staan hier weer goed, gelijk weer contact met een canadees die zelf ook aan het rondtrekken is.....hij is met vervroegd pensioen ( 55 jr ) en trekt al een poosje met zijn vrouw Canada door, dus hij had nog wat leuke ideeen voor ons en wat camp tips.

Daarna de schoenen weer aangetrokken en op naar Seal Bay Nature Park......dat is een trail door weer een donker nat bos....( bij ons is een park gras en bloemen...hier is het bijna altijd een dicht nat bos met glibber paden, maar het leidt altijd tot iets bijzonders, dus lopen maar....)

Het einddoel was dit keer de Seal Bay, dat is een baai, waar talrijke zeehonden, slapen of aan het "zonnebaden" zijn....nou dat wilde we natuurlijk ook wel zien, dus de kuiten zijn weer getraind....de schoenen weer onder de bagger.....maar het resultaat was een prachtige baai.....helemaal vol met keien en drijfhout, erg mooi......en overal zeehonden geluiden...........maar we zagen er geen een, nu liggen er ver uit de kust ook rotsen in het water en het was laag tij, misschien was dat de reden dat we ze niet zagen.......we hoorden ze wel ....maar waar we ook keken we hebben er geen een gezien.

Misschien rijden we morgen vroeg nog even naar de andere kant van het park....misschien hebben we dan meer geluk.

Lekker hè, gaan we gisteren naar een zalmkwekerij.....geen zalmen......gaan we vandaag naar een Seal bay....geen een zeehond gezien, maar wel gehoord, dat scheelt dan nog.

We komen onderweg op de wegen veel bordjes tegen waarop staat "donate a highway".....heb mij heel lang afgevraagd, wat dat betekende......koopt iedereen hier een stukje snelweg of zo....maar we zijn er nu achter....het betekent dat vaak bedrijven, scholen of verenigingen een highway onderhouden......in de zin van...ze zorgen dat hij netjes blijft....verzorgen de planten langs dat stukje snelweg, maken de kanten onkruid vrij en ruimen zwerfvuil op. Leuk idee.....

We gaan weer bijna eten.....zal nog een aantal foto's erop zetten.....ook van de Seal Bay, misschien zien jullie wel een zeehondje

 

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan