24 juni Campbell River

Door Hans en Anneke - A long time ago

Vandaag, zondag, vroeg opgestaan en na een ontbijtje vertrokken richting het noorden.

Eerst bij Miracle Beach gestopt en koffie gemaakt en meegenomen naar een klein baaitje, dat is weer het gemak van een camper.

Het is ongelooflijk hoeveel drijfhout er op zo'n standje ligt, hele boomstammen spoelen er aan. Zal een foto ervan laten zien.....

We zijn niet zo ver gegaan vandaag......we zijn nu zo'n 10 kilometer boven Cambell river, we wilden hierheen voor de bald Eagle's en omdat de passage van The strait of Georgia hier het smals is.....het is de aanvoer route naar Alaska en staat dus in verbinding met de Pacific Ocean.

Daardoor schijnen hier ook de orka's goed te zien te zijn omdat de passage zo smal is........maar ja de zalmen waren er niet......we hoorden alleen de zeehonden, we zagen ze niet........dus of het met de orka's goed zal komen .....we zullen het wel merken.

Het is hier in ieder geval prachtig, deze vakantie is weer een feestje..........heel anders dan de vorige keer, maar op een andere manier weer schitterend.

We hebben meer rust ( luier..) dagen en dat bevalt ook ook goed, we rusten heerlijk uit.

We staan nu op een camp, waarvan toen we aan kwamen rijden dachten.....ojee, waar komen we nu terecht, een lange grint weg, steil omhoog en omlaag van een paar kilometer......een one way weg, dat houdt in dat hij smal is en dat is een beetje lastig met de tegenliggers, want de weg is maar een "rijstrook" en erg smal, dus we dachten bij elke bocht als er maar geen tegenliggers aan komen......en die kwamen er wel natuurlijk....van die grote joekels, met trailers met boten erachter......dat ging lastig.

Maar een super plek hebben we....we staan met onze "neus" richting baai....prachtig uitzicht en het is pracht camping. Het is hier lekker afgelegen en stil.

Het weer was vandaag ook toppie en we denken dat we hier morgen ook blijven.

We gaan nog even beraadslagen of we nog verder omhoog gaan of langzaam  richting de west kust zullen gaan, we willen namelijk graag Canada Day in Victoria zijn, dat is hier een feestdag ( verjaardag van Canada...)

Misschien huren we nog een bootje aan de westkust, lijkt mij leuk, Hans wil daar nog even over nadenken....hij is niet zo dol om met bootjes te varen........zeg nog, dan vaar ik wel....maar dat vindt hij helemaal niets.

Zo... de kaarten komen weer op tafel.....

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je aan
Zaterdag 10 december: Zuidwest-Amerika, Noordwest-Amerika, West-Canada in de spotlights.
Kom gratis langs!
Woon je in Zuid-Nederland of Vlaanderen? Kom zondag naar Breda voor onze roadshow!
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!