28 juni Metchosin

Door Hans en Anneke - A long time ago

Vandaag , donderdag, weer verder naar beneden "afgezakt" we staan nu onderin de punt van Vancouver Island.

De lucht zag er vandaag licht grijs uit, dus een prima dag om te rijden.

Het was een mooie weg hierheen, dus onderweg maar weer de kuiten getraind, met een flinke wandeling in een Nature Park.....ik heb het niet zo met die parken, ze zijn vaak donker....maar Hans loopt graag in de bossen, dus werden de wandelschoenen weer aangedaan.

Daarna broodje gegeten en weer verder gegaan.......onderweg kwamen we een glasblazerij tegen, dus daar zijn we even wezen kijken....leuk hoor, we kregen gelijk een demonstratie wijnglazen maken.....wat stonden daar een prachtige olielampjes....jammer dat het geen handige dingen zijn voor in de koffer, anders hadden we wel wat meegenomen.

Misschien een leuke hobby voor Hans......dan kan hij gaan samenwerken met zijn nicht en neef.....zij de winery....en hij de glazen.....

We staan weer in een haventje....gezellig onder het genot van een lekker bakkie ( die zijn hier trouwens zeldzaam onderweg...) gekeken hoe de bootjes met vissers binnen kwamen......Daar waren flinke joekels bij ( ik bedoel de vissen hè, niet de vissers..)....zelfs een van 45 pond....dat was een halibut, begreep ik.

De vis werd gelijk schoongemaakt en de restanten werden in het water gegooid, waar de meeuwen en zeehondjes op zaten te wachten natuurlijk.

Het was weer een gezellige dag.

 

 

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.