2 juli Squamish

Door Hans en Anneke - A long time ago

Vandaag, maandag, zijn we vroeg opgestaan om de vroege ferry naar Vancouver te hebben.

Jammer dat het regende, want dit is de mooiste oversteek van anderhalf uur tussen de eilanden door, we hebben daarom de hele vaart binnengezeten..

We zouden Vancouver ingaan, maar de drukte van de stad stond ons tegen, ik weet nog dat we dat de vorige keer ook hadden...het is een pracht stad.....we reden erdoor heen en we hadden allebei zoiets van gaan we hier een paar dagen blijven....niet dus, misschien de laatste dag, het Stanley Park

We zijn Vancouver weer uitgegaan en een beetje naar het noorden gereden naar Squamish..( indiaans voor "moeder van de wind") eind 1700 kwamen hier eerste blanken samen met kapt George Vancouver aan land om handel te drijven met de indianen.....rond 1850 kwamen de goudzoekers..... prachtige omgeving, met nog 2 parken, waar we heen willen.

We weten inmiddels ook de indiaanse naam voor Squamish...we kunnen het uitstekend uitspreken ( !?!?!) ..... Skwxwú7mesh....je moet het even oefenen, maar dan lukt het wel.

Jammer dat het slecht weer is, want, het is hier erg mooi,.

Het viel ons van de week op, dat we de vorige keer dat we hier waren veel door de bergen gereden hebben en nu veel meer water gezien hebben....dit is een hele andere vakantie dan de vorige,maar weer geweldig.

We moeten ons maar eens gaan beraadslagen....eerst de bergen...nu meer water...wat we de volgende keer gaan doen......we zouden natuurlijk kunnen gaan tuinieren in Blind Bay.....daar denken we nog even over na....maar we komen hier weer terug, we vinden het een super land.

Canada heette vroegen Canata, wat nederzetting betekent.

Zo relaxt, zo groots....en vooral ...zo "echt"....raar om het zo op te schrijven, zo beleven wij het...een grove natuur, zonder "opsmurk".....

Zoals nu ook, het is geen goed weer, we staan nu op een echte vullis camping en door het voorraam van de camper zien we een mega waterval ( 375m ) naar beneden kletteren. Hans zit op de voorstoel te genieten van dit uitzicht, althans dat was hij net nog aan het doen......ik hoor nu iets andere geluiden...ik denk dat hij nu even zwaar aan het nadenken is, dat doet hij altijd met gesloten ogen.

Naar deze waterval gaan we morgen lopen...daarna staan we op een camp, zonder voorzieningen dus het volgende verslag komt later..

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.