Page Arizona en Horseshoe bend

Door Marijke Plantinga - A long time ago

Vanmorgen werden we (pas) om 06:00 uur wakker! Geslapen van 09:00 uur tot 06:00 uur, heerlijk! Lekker rustig aan gedaan. Ontbeten en bekeken wat we deze ochtend willen doen. We gaan vandaag naar het plaatsje Page als tussenstop naar Monument Valley. We besluiten via de oostkant Grand Canyon National Park te verlaten zodat we nog langs een paar uitzichtpunten komen. We stoppen bij een paar punten en maken nog een paar laatste mooie foto's. En dan gaan we op weg naar onze volgende bestemming. Het is ongeveer 3 uur rijden. Het landschap veranderd snel en al gauw rijden we weer door de woestijn. Onderweg komen we nog langs een mooi hooggelegen punt waar je een heel groot stuk van de woestijn kunt zien. Eigenlijk zie je dus niets, want er groeit niks. Er is alleen zand en rotsen en een paar struikjes. Onderweg staand veel Indianen met kraampjes die sieraden en andere spullen verkopen. Aangekomen in Page gaan we eerst naar Walmart om een sandwich te kopen. Een paar dagen geleden zagen we bij een andere Walmart voor maar 5 dollar een onwijs grote sandwich liggen en die willen we natuurlijk wel even proberen. Wel samen gedeeld, want in je eentje krijg je zo'n broodje niet op. Op de verpakking staat wel dat het voor 1 persoon is...Na deze opgegeten te hebben zijn we naar Horseshoe Bend gereden net buiten Page. Op dit punt maakt de Colorado River een bocht zodat het lijkt op een hoefijzer. We moeten ongeveer 1,5 kilometer een heuvel op lopen door het zand. Het is hier ontzettend heet! Maar zeker de moeite waard. Wat mooi weer! Vanaf de rotsen heb je een heel mooi uitzicht. Wel een beetje eng, want de rotsen houden op en dan gaat de klif recht naar beneden. Sommige mensen staan gevaarlijk dicht bij de rand.

Na wederom heel wat foto's lopen we weer terug door de hitte en gaan we opweg naar de camping. Onderweg even het gebouwtje opgezocht waar we morgen ochtend naartoe
moeten. Want we hebben vooraf al een tour geboekt naar Antelope Canyon. Een klif uitgeslepen door water waar je doorheen kunt lopen.

De camping is een RV park aan Lake Powell. Dit meer is kunstmatig aangelegd stuwmeer. Amerikanen komen hier blijkbaar graag naartoe om te varen want er liggen
erg veel boten in de haven. Het ziet er best vreemd uit, zo'n meer midden in de woestijn tussen de rotsen. We rijden onderweg nog langs de Glen Canyon Dam over de drie na hoogste brug van de Verenigde Staten. Marijke vind die brug maar eng, haha! De camping is een RV park. We hebben weer even een plek met full hook-up nodig om alles op te laten en water te dumpen en bij te vullen. We hebben uitzicht over het meer en de heuvels er achter.

We kunnen kunnen op de camping wassen, dus dit hebben we maar even gedaan. Lekker alle kleren weer schoon. Net lekker een pizza gegeten uit onze eigen oven (zelfs die zit in de camper) en een lekker ijsje als toetje. We zitten nu lekker voor de camper. De zon is onder, maar het is nog lekker warm. Straks lekker slapen en morgen ochtend vroeg op voor de tour en dan naar Monument Valley!

P.S. Er staan een paar nieuwe foto's in het fotoalbum.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
11 en 12 december: online infodagen met webinars, live Camper Q&A én persoonlijke adviesgesprekken (Zoom)
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!