Hollywood en Warner Bros Studio's

Door Marijke Plantinga - A long time ago

Hollywood en Warner Bros Studio's

22 en 23 juni

Vrijdag ochtend zijn we op tijd opgestaan, want we moesten om 8 uur de autoverhuurder bellen om door te geven hoe laat en waar ze ons op kunnen halen. Om 9 uur worden we bij de camping opgehaald en zo'n 20 minuten later is alles geregeld en zitten we in onze huur auto. Een Toyota Yaris. We hebben de navigatie uit de camper meegenomen en hebben de avond van te voren alvast het adres van het
Hollywood Sign opgezocht. Hier gaan we eerst naar toe. Na een uurtje rijden (in verband met file) komen we na een bochtige weg de heuvels in bij het uitkijkpunt vanaf waar je de letters goed kunt zien. Vanmorgen was het een beetje bewolkt, maar het is nu lekker zonnig, dus we kunnen mooie foto's maken. In het echt lijken de letters een stuk kleiner. Wel heel leuk om hier foto's te maken!

Na de foto's rijden we verder, want we willen voordat onze tour bij Warner Bros Studio's begint ook even bij de walk of fame kijken. Onderweg zien we nog een coyote lopen (soort kleine wolf). Gelukkig zaten we in de auto!

De walk of fame blijkt niet zo veel aan te zijn. Het voetpad ligt vol met sterren met namen van bekende mensen. Dat is natuurlijk leuk om te zien. Maar verder is het er erg vies en naar onze mening een beetje vergane glorie. Maar misschien dat we niet ver genoeg zijn doorgelopen in verband met de tijd. We hebben een cappuccino gedronken bij Starbucks en zijn even bij een kleding winkel naar binnen gelopen waar Marijke een vest heeft gekocht. Hierna zijn we teruggelopen naar de auto en zijn we naar Warner Bros Studio's gereden. We hebben hier best zin in! Eerst moeten we langs de bewaking waar onze tassen worden nagekeken. Vervolgens onze tickets ophalen. We zijn vrij vroeg en er is nog plek voor de tour van 14:00 dus deze nemen we. We lopen nog even rond in het souveniers winkeltje. Hier staan ook een paar poppen met costuums die gedragen zijn in de films van Harry Potter. Om 14:00 krijgen we eerst een filmpje te zien over Warner Bros Studio's, vooral over welke films en series er onder andere zijn opgenomen. Vervolgens worden we in groepen opgedeeld en mogen we met onze gids mee naar het karretje dat ons rond gaat rijden. We voelen ons wel heel erg een tourist zo! Maar het is heel erg leuk. Onze gids is een jongen die erg veel weet van films en series en ons dan ook heel veel kan vertellen. We rijden langs "nep" huizen (die ook worden gebruikt als kantoor voor mensen die bij de studio's werken, handig!) en door een soort van oerwoud waar heel veel films en series zijn opgenomen. In dit "oerwoud" is onder andere bijvoorbeeld Kermit the rainbow connection, close-up scenes van Free Willy, Jurassic park, E.R. en The Mentalist. Het is erg leuk om te zien dat als er bepaalde dingen worden veranders een straat er opeens heel anders uit ziet! We hebben in een "nep" huis gekeken, waar we stil moesten zijn want daar buiten waren ze bezig met opnames van een nieuwe serie. We zijn langs een klein "parkje"
gereden waar ondere andere een scene van Friends is opgenomen (de aflevering waarin in Rachel en Phoebe gaan hardlopen en Rachel zich schaamt voor de manier waarop Phoebe rent) en langs een steegje waar ook een scene van Friends is opgenomen (de aflevering waarin Marcel het aapje in een film speelt en Monica een date wil jean Claude Van Damme). Dat was natuurlijk heel gaaf! Onze gids verteld
dat er voor Friends fans straks nog iets veel leukers komt, dus Marijke is erg nieuwsgierig! We zijn door straten gereden die ze er uit kunnen laten zien als New York, Parijs of Rome. Van dichtbij ziet het er erg nep uit! Na nog een stukje rijden neemt onze gids onze groep mee een gebouw in waar we even moeten wachten. Door een kiertje zien we het logo van Central Perk (het cafe van Friends) hangen, dus we denken dat het een kamer is met attributen. We mogen mee naar binnen en het is de set van Central Perk! De echte set is al lang afgebroken natuurlijk maar hier is de set van het cafe opnieuw opgezet! Met bank en al! We krijgen de intructies dat we op de houten vloer moeten blijven, dat is helaas maar en klein stukje. Maar zodra de deur dicht gaat zegt onze gids dat hij van iedereen wel een foto wil maken als we op de bank zitten! Marijke vind dit natuurlijk heel erg gaaf (beetje zacht uitgedrukt, haha). Alles stond er. Op de foto's zagen we later zelfs de gitaar van Phoebe staan.

Nadat Marijke een beetje gekalmeerd is gaan we weer verder. Onze gids heeft ons eerder al verteld dat we naar 1 echte set gaan en dat we mogen kiezen. The Mentalist of The Big Bang Theory. Bijna iedereen wil naar The Big Bang Theory. Dit vinden we stiekem een beetje jammer, want hier kijken we niet naar en wel naar The Mentalist. Maar we hebben tijd over en onze gids laat weten dat we naar allebei gaan. We gaan eerst naar de set van The Mentalist. Het is zomer, dus alles is een beetje afgedekt, maar we kunnen genoeg zien. Echt heel leuk! Best klein, zo'n set. We lopen langs de kantoortjes en het keukentje en de hal waar de lift is. Ze gebruiken voor elke verdieping natuurlijk dezelfde hal, maar dat realiseer je je niet als je televisie kijkt. Vervolgens gaan we naar de set van The Big Bang Theory. Hier kunnen we vanaf de tribune waar het publiek ziet de set zien. We rijden nog langs een aantal bekende plekken en gaan vervolgens naar het museum. Hier staan veel poppen met costuums die in allerlei films zijn gedragen. Er liggen ook veel spullen die in films en series zijn gebruikt. Ook een aantal spullen die in friends zijn gebruikt zoals de brief van Rachel aan Ross (hier staat geen onzin op, maar hier staat echt de tekst op die wordt voorgelezen), de armbanden van Chandler en Joey en de trouwkaart van Chandler en Monica. Er staan costuums van onder andere Batman, the Matrix en the last samurai. Boven was een hele verdieping met heel veel spullen die in Harry Potter zijn gebruikt. Helaas mochten we hier geen foto's maken (op de set van the Metalist trouwens ook niet). Ook hebben we veel auto's gezien die zijn gebruikt is films zoals the bat mobile, het busje van Scooby Doo, the General Lee van the Dukes of Hazard en de auto van The Matrix. We vonden het erg gaaf bij de studio's en heel leuk om al die dingen in het echt te zien! Na ongeveer 2,5 uur was de tour afgelopen en zijn we teruggegaan naar de camping.
We konden tot 6 uur de auto terug brengen, maar we hebben over een stuk dat volgens de navigatie 50 minuten was zo'n 2 uur gedaan door alle file. Dus besluiten we de auto de volgende ochtend terug te brengen, want dit kan vanaf 8 uur. We moeten een uur rijden naar Road Bear om de camper terug te brengen voor half 11, dus dat moet lukken. Toen we op de camping aankwamen was hier een ongelovelijke herrie! Vlak
naast de camping was een festival van "Vans" met allemaal metal bands. Alles door elkaar! Wat een lawaai. Gelukkig was dit rond half 10 afgelopen.'s Avonds hebben we even snel eten gemaakt en zo'n beetje al onze was gewassen. Dat scheelt thuis weer! We hebben zo veel mogelijk alvast ingepakt en zijn toen op tijd gaan slapen.

Vanmorgen zijn we al om half 6 opgestaan om de rest van onze spullen in te pakken en de camper een beetje schoon te maken. Na wat passen meten past alles gelukkig weer in onze tassen en zijn we om kwart voor 8 onderweg naar de autoverhuurder. Joost in de camper en Marijke in de auto er achter aan. Daar aangekomen zijn ze nog gesloten, blijkt dat ze op zaterdag pas om 9 uur geopend zijn! Ze hebben ons verteld dat dit vanaf 8 uur kan, dus dat is balen! Want nu komen we waarschijnlijk te laat bij Road Bear. We moeten vanaf daar naar ons hotel gebracht worden en het busje vertrekt tussen half 11 en 11 uur. Er gaan geen bussen ofzo, dus als we te laat zijn zou dat erg vervelend zijn. We hebben de auto maar even laten staan en zijn naar een tankstation in de buurt gereden om het camping gas bij te laten vullen. Toen we terug kwamen bij de verhuurder was hier wel iemand aanwezig, maar ze wouden echt pas om 9 uur de deur open doen. Om 9 uur hebben we snel alles afgehandeld en zijn we snel naar Road Bear gereden. Het is ondertussen kwart over 9 en het is een uur en 15 minuten rijden. Marijke zit achter het stuur (volgens Joost rijd Marijke harder, haha) en we rijden zo snel mogelijk door de drukte. We hebben een klein beetje file maar verder gaat het best goed. We komen nog een politie auto tegen, wat even schrikken is, maar gelukkig worden we niet aangehouden. We rijden de maximum snelheid, dus hij heeft geen reden om ons aan te houden, maar toch een opluchting als hij door rijdt. We hebben zelfs nog 10 minuten over als we bij Road Bear zijn dus we vullen nog snel even de benzine aan. Wanneer we over een grote hobbel het terrein van Road Bear op rijden vallen er 2 glazen uit het kastje. Kapot! Net op het laatste moment! Nou ja, niets aan te doen. We zijn nog net op tijd. Snel alles afgehandeld. Er zit gelukkig geen krasje op de camper, dus we kunnen meteen door met het busje naar ons hotel. Hier zijn we om 12 uur aangekomen. We hebben dus de hele dag nog. Even bij de receptie gevraagd hoe
laat de shuttle naar het vliegveld rijd. Deze rijd de hele nacht om het kwartier, dat is fijn want we moeten al om 4 uur vannacht inchecken. We hebben net even wat gegeten en gaan zo maar even naar de Starbucks hier tegenover. Verder lekker rustig aan doen want we hebben nog een lange reis te gaan. We vliegen morgen om 7 uur (lokale tijd, 16:00 uur Nederlandse tijd) naar New York. Hier moeten we 3 uur wachten en vervolgens vliegen we naar Brussel waar we maandag ochtend om 07:45 uur aankomen. In verband met het tijdsverschil missen we dus een hele nacht! Hier worden we opgehaald door Tjeerd en Monique. Dan even onze Joep ophalen en dan maar even lekker rustig aan doen lijkt ons! Als we thuis zijn nog een laatste blog en dan is onze vakantie helaas echt afgelopen. 

Reacties

Carina A long time ago

Damn wat vliegt de tijd he.

Heb echt van iedere blog met volle teugen genoten

Alien A long time ago

Ben bang dat jullie nu in het vleigtuig zitten en dit niet meer lezen. Maar ook ik vond het heeeeel erg leuk om jullie verhalen te lezen en foto`s te bekijken. Jullie hebben mij een heel klein beetje mee genomen op vakantie. Goede reis!!

Marloes A long time ago

Aaaaaaaaaahhhhh! Marijkeeee! Ben me blij voor je hahaha! Wat gaaaf die set van friends!:D jullie lezen dit vast niet meer, maar pas goed op elkaar op de terug weg, kan niet wachten om jullie weer te zien! Hele dikkekusxxxxxxx

Mama Anneke A long time ago

Wat een afsluiting van jullie reis... het kersje op de taart!zie jullie snel kus mama en Dick
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
11 en 12 december: online infodagen met webinars, live Camper Q&A én persoonlijke adviesgesprekken (Zoom)
Meld je gratis aan
Kom naar onze corona-proof infodag op zaterdag 27 november in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!