kwadraat

Door Bob de Clercq - 29-07-2012 05:50

Hi Folks,

Onze trip nadert langzamerhand zijn eindbestemming, maar eerst nog enkele verhalen over warme - humeurige dagen, spannende autoritten  en nieuwe vrienden.

Starten doen we met ons bezoek aan het Arches national park dat gekend is voor zijn brachtige stenen bogen. Tijdens ons bezoek was het ontzettend warm, met piektemperaturen tussen de 40 en 45°. Het zal je niet verbazen dat fysieke inspanningen eens zo zwaar werden, wat Stien nogmaals heeft ervaren met onze middagtocht. Het humeur/conditie stond in een omgekeerd evenredige relatie met de hitte.

Onze trip naar Monument Valley kende een omwegje van 70 mijl (heen en terug) naar Canyonlands nationaal park. Helaas sloeg dit landschap wat tegen, waarschijnlijk doordat we al grotere, mooiere, gelijkaardige landschappen hebben gezien in andere parken. Het weer zal er ook voor tussen gezeten hebben aangezien het op de ene plaats aan het donderen was, elders aan het bliksmen en op wat overschoot het aan het regenen was.

Dan komen we aan ons spannend autoritje, dat heeft plaats gevonden in Monument Valley. In dit park van de navajo's (= indianen, wat je eigenlijk letterlijk moogt nemen) had je twee mogelijkheden: 1. ofwel kies je voor een begeleide tour wat bakken veel geld kost 2. je doet het met je eigen autootje en bespaard veel geld uit. Uiteraard kozen we voor optie 2, ook al waren we bewust dat het onverharde wegen waren. Maar de weg waar we ons aan waagden, was alles behalve hetgeen we in gedachte hadden. Met ons autootje moesten we over zandstroken, hellingen met uipuilende stenen en andere routes die je eerder voor een 4x4 geschikt waren. Met slechts een snelheid van 5km/h waren mijn ogen eerder op de weg gericht dan op de schoonheid van het park. Pas op uitzichtpunt kwam dat naar boven. Op onze tocht uit het pakr was het nog ontzettend spannend aangezien we nu de hellingen moest oprijden. Daar hebben we bijna vast gezeten in zandstroken, en was ik onzettend blij dat ik een automatic heb. Uiteindelijk rijdt ons tuutje nog perfect en hebben geen schade opgelopen tijdens dit tripje =). Maar ik denk dat alle auto's zwaar afzien bij het bezichtigen van dit park.

Vandaag zijn we vroeg moeten opstaan om van Monument Valley naar Page te vertrekken. Daar had je een kloof/grot dat prachtig is, enkel en alleen maar als je tussen 10u en 14u binnen bent omdat het zonlicht de rotsen fantastisch kleurt. Buiten deze uren is er maar weinig aan te zien (volgens onze trotter). Aangezien het een tripje van 3u was, leek het noodzakelijk om vroeg op te staan en te vertrekken. Terwijl we in de rij stonden voor te betalen, kwamen we in connectie met een ander Belgisch koppel die eveneens op rondreis waren in de USA, Roel en Els. Tof koppel waar we snel al onze ervaringen en the do's en don'ts mee deelden voor onze verder reis. Uiteindelijk moesten we nog een uur wachten vooraleer we de grot konden bezoeken en waren we blij met het aangename gezelschap. De grot was inderdaad echt adembenemend. Moeilijk te  beschrijven, behalve dat het voor obsese personen niet toegankelijk zou zijn aangezien de kloof op sommige plaatsen heel smal was.

In de namiddag zijn we dan maar rustige gaan uitrusten aan Lake Powell en het zwembad. Ideaal op de batterijen terug op te laden voor de laatste dagen. Ondertussen proberen we heel wat mee te pikken van de Olympische Spelen, al is dat niet evident met het uurverschil met Europa.

Morgen trekken we naar the Grand Canyon, wat ongetwijfeld een van de hoogtepunten van de reis zal zijn. Daarna volgt nog Las Veags wat ook onze eindhalte zal zijn. Als we Els en Roel mogen geloven, zullen we daar ook nog onze ogen te kost kunnen geven. Looking foreward !!!

Check facebook voor de foto's en  tot in Las Vegas voor ons laatste blogbericht!

Greetz

Bobke en Stien

Reacties

Myriam 30-07-2012 04:45

Wauw, wat een beeldspraak, 't is net alsof ik erbij ben. Ik zie jullie al duwend aan jullie tuutje de zanderige bergen opgaan, emmers vol zweet en natte handdoeken!Een uitgeputte en verhitte Stien, ik kan het mij voorstellen! Niet opgeven Stien! Veel drinken! Ik denk dat er nu al plannen zijn gesmeed om terug de conditie in de toekomst naar een topniveau te brengen.
Nog een superleuke trip verder en the grand canyon zal zeker TOP zijn.Check Stratosphere hotel(tip) in Las Vegas? (Tip van Veerle)
Veel groetjes en see you binnenkort

Bob de Clercq 30-07-2012 22:15

Bob talen waren niet echt uw ding in de humaniora,maar Myriam heeft gelijk als ze zegt wat een beeldspraak zenne!!'K zit 'the story's' soms te lezen met ne big smile!! Als ik het zo hoor is het een grensverleggende reis voor jullie beiden en ik denk niet dat opgeven in het scenario staat.Het verhaal met de auto in het park doet me denken aan die trip met ons busje in Oostenrijk,waar we bijna terug achterwaarts nr beneden reden ipv nr boven!!! alléé nog een paar dagen avontuur en wees voorzichtig, tot vrijdag!! Bob laat al es weten wat je wil eten vr je verj: Teppanyaki ( gelijk in Nederland ) of wokken, of....?
Groetjes
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Reizigers vertellen reizigers: gratis tips en inspiratie van ervaren reizigers
18 en 19 maart op onze Reizigersbeurs
Dit jaar op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan