LA + Coast Highway

Door Bob de Clercq - 16-07-2012 07:43

Hi everybody,

Hier volgt ons tweede berichtje vanuit West-Amerika. 

Ondertussen zijn we noordelijker getrokken met onze fantastische huurauto, en dat laat zich ook weten in de klederdracht. De t-shirt en shortjes hebben, of zullen, snel plaats moeten ruimen voor truien en lange broeken. Hoe optimistisch we mochten zijn, ik denk dat er geen ontkomen aan is. 

Eerst even de vorige dagen nog bespreken. De tweede dag LA hebben we gevuld met Hollywood en Venich Beach. Aangezien dit een uitgestrekt gebied is, zagen we ons toevlucht tot een toeristenbus, waar je continu kon op en af stappen.

Toch eerst even vermelden dat die dag minder leul is begonnen, aangezien we nog maar net vertrokken waren of mijn slets kapot ging; Bijgevolg: met 1 slets verder. Ofwel moesten we terug naar het hotel, of wel naar het dichtsbijzijnde winkelcenter voor nieuwe sletsen. Aangezien beide even ver was, besloten we ons geluk maar te proeven in het winkelcentra. Ik kan u meegeven: met 1 voet over de straten van Downtown LA lopen, is geen propere bedoening. 

Met de toerbus door Hollywood was op zich een hele belevenis. We kregen heel wat informatie over de leefwereld van de celebrities, en waar we eventueel moesten afstappen om ze te spotten. Daar hebben we ons niet aan gewaagd aangezien de kans eerder zeer klein is, dat je zo'n celebrety tegen het lijf loopt. 

Op Venich Beach kwamen we dan weer allerlei soorten figuren tegen die je volgens mij enkel en alleen hier kan vinden: zwervers die tegen hun eigen een hele dialoog aan het voeren zijn, bodybuilders in strakke shortjes, rollerblades, baywatch redders,... Op zich wel eens leuk om door te wandelen. 

De terugrit verliep minder vlot als de heenrit. Door het drukke verkeer begon het na lange tijd zelfs zeer vervelend en saai te worden. Alle geluk maakte onze avondwandeling op de Walk of Fame (met alle sterren op de grond) veel goed. Daar kwam het echte Hollywoodgebeuren weer tot leven. 

Nadat we gisteren de verjaardagskaarten en pakjes hebben opgedaan, was het moment aangekomen om naar het zuiden van LA te begeven voor het ophalen van onze huurauto (Bij de foto's vind je een foto terug met 4-5 auto's op, aan jullie om te raden dewelke van ons is =) ). Die trip verliep met de nodige verplaatsen omdat we enkele bussen van het metrostation tot de luchthaven moesten nemen. Na 40 min wachten op een bus, leek het ons aangewezen om toevallige passanten aan te spreken voor meer informatie. Zo ontmoetten we Jay en Linda, die ons met alle plezier een lift aanboden naar de luchthaven. Fantastisch mensen die spontaan hun contactgegeven gaven voor als we vragen/problemen hadden op onze verdere rondreis. 

Met de nodige vertraging begon onze eerste uitdaging om uit LA te geraken. Jammer genoeg kreeg ik toen jullie telefoontje voor mijn verjaardag waardoor het moeilijk was    om elkaar te verstaan. 

Ondanks de 5-6 rijvakken, kennen ze hier ook jammer genoeg files. En dit zowel op zaterdag als zondag. Hierdoor hebben we extra vertraging opgelopen dat we later op dag hebben bekocht. Het plan was om via Highway 1, een route langs de kust, naar het noorden te rijden. De route was fantastisch om te rijden, met prachtig zicht. Helaas hebben we een groot deel van deze route in het donker moeten afwerken om tijdig tot aan het hotel te geraken. 

Vandaag hebben diezelfde route verder gezet, met een tussenstop in Santa Cruz. In deze badstad dachten we even rond te wandelen, maar opeens kwamen we in een typsche Amerikaanse kermis terecht. Fantastisch om dit ook eens gezien te hebben, net zoals op TV.

Het verdere verloop van onze trip verliep zeer rustig, zonder al te veel file. Buiten de steden is het eigenlijk wel uiterst rustig rijden, zeker als je een automatic hebt !!! Het is inderdaad heel gemakkelijk rijden en zeker in een heuvelachtig landschap! Ik zou niet meer zonder kunnen vrees ik =) Toch heb ik een keer me van pedaal vergist waardoor we opeens volledig stil stonden op de baan. Ik dacht te schakelen en trapte bruusk met mijn linkervoet op de rem. Daar stonden we dan, alle geluk dat er geen achterliggers aanwezig waren. 

700km noorderlijker gekomen zijn we gestrand in San Fransisco. Op het eerste zich lijkt het een veel aangenamere stad om te vertoeven dan LA. Dat straalt het echt uit, veel gezelliger, netter, en minder raar volk op straat. Dat beloofd voor de komende 2 dagen!

See ya !!!

Bobke en Stien

Reacties

Myriam 16-07-2012 16:19 {{button-7181}}

Dag amerikaantjes, het gaat jullie daar precies goed af: al helemaal aan het veramerikanen?Nieuw amerikaanse sletsen, een echte amerikaanse auto? Het zal zeker wel die grote zwarte (tweede?)zijn, want in Amerika doen ze toch alles in het groot?Gelukkig hebben ze toch ook de Belgen nodig :mijn thuis is waar mijn stella staat!Het socializen is precies ook dik in orde, mijn beeld van de barse amerikanen zal ik een beetje bijstellen!Ik kijk al uit naar de volgende verslaggeving,ik ben op deze manier ook aan het meegenieten van jullie trip!Die blog is echt fantastisch. Maak het tijdschema maar niet te strak, vooral genieten is de boodschap. San Fransisco here comes Bob & Stien !
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan