Death Valley - Zion - Bryce Canyon and Capitol Reef

Door Bob de Clercq - 25-07-2012 02:00

Hi folks !

Zoals de titel al laat vermoeden zijn we al aardig opgeschoten in onze tocht door de nationale parken. Daarom was het nog eens tijd voor een blog(je).

In Death Valley was het onnoemelijk warm. Daarom zijn we slechts sporadisch gestopt en zijn we hoofdzakelijk door het park doorgereden. Ook om onze auto wat te sparen van de warme problemen. Hoewel, in onze doortocht naar Zion zijn we toch op de pechstrook moeten gaan staan doordat we niet meer versnelde, ondanks ik voldoende gas gaf en geen signaal kreeg van overheating. Na even wachten konden we terug vertrekken en hebben we geen problemen meer gekend. Laten we hopen dat de auto het nog een goede week volhoudt :)

In Zion hadden we, ondanks de slechte weervoorspellingen, een prachtige dag. Hierdoor hebben we een tocht ondernomen naar de top van een 1700m hoge rots, Angels Landing. De tocht bracht ons langs de flanken van de vallei naar een eerste hoogtepunt. Maar om de top te bereiken moesten we over een 'kam' naar boven klimmen, met langs beide kanten een afgrond. Best spectaculair, maar zwaar om te doen. Stien heeft dan ook een maximale inspanning moeten leveren om de top te bereiken. Maar ze werd beloond met een fantastisch panorama van de vallei.

In Bryce Canyon hebben we enigsinds ook geluk gehad met de weervoorspellingen. Wederom konden er onweersbuien tot ontwikkeling komen, maar tot 15u hebben we het droog gehouden. Tegen dan hadden we onze tochten in de vallei al afgewerkt en hadden we het belangrijkste van het park gezien. Bryce Canyon is bekend voor zijn ontelbare hoodo's. Mooi om te zien, en volledig anders dan de andere parken.

Vandaag hadden we in Capitol Reef minder geluk. Onheilspellende wolkenvelden brachten ons geen goed weer. Met onweersbuien die op de loer lagen, was het geen goed plan om het park al wandelend te betreden, aangezien er een groot risico was op 'flods' of 'mudderflods'. Vandaar dat het park slechts rustig zijn doorgereden en hebben we geen onnodige risico's genomen.

Vanaf morgen voorspellen ze hier zeer goed weer, en moeten niet meer kijken naar onweersbuien om onze trips te plannen. Vanaf nu zullen we ons goed moeten beschermen de fel brandende zon. Hoewel we toch al een aardig kleurtje hebben opgedaan.

Toch nog even vermelden dat onze gps blijkbaar zijne geest heeft begeven. Het start amper op waardoor we vanaf nu eerder op onze natuurlijke intuitie zijn aangewezen om de volgende stop te vinden. Alle geluk zijn het allemaal kleine dorpjes en lukt het ons vrij aardig!

Voor de foto's moet je voortaan op facebook zoeken, maar dat had je mss al door. Het lukt niet zo goed meer om ze op de blog te plaatsen, vandaar... Maar waarschijnlijk had je dat al door :)

Tot zover onze verslaggeving!

Hop naar de volgende dagen...

Bobke en Stien

Reacties

Myriam 25-07-2012 09:24 {{button-7813}}

Hoi Bob en Stien,wat ben ik blij nog iets van jullie te horen. Elke dag schuim ik jullie blog af om te zien of er al iets gepost is op zoek naar spannende beerverhalen,nachtelijke tochten en stuntverhalen en yes... vandaag was het dan zover.Op de foto's zag ik jullie sportkarreke (zo klein!)en meteen vroeg ik me af of jullie daar wel alles in kregen of misschien wel boven op de rugzakken en waterflessen zaten! Hopelijk laat hij het inderdaad niet afweten, wat mij nog meer benauwd maakt is dat jullie zonder GPS in zo'n uitgestrekt en ietwat verlaten? gebied rondrijden enkel en alleen betrouwend op jullie richtinggevoel en de sterren? Best spannend! Ik denk dat Stien voor het moment stevig getraind wordt wat haar conditie alleen maar ten goede komt:goed zo ..niet opgeven! Bob ,ik wil ook zo'n fototoestel!!!! wat een prachtige foto's,het staat vast:jullie zijn daar aan het genieten van Amerika en elkaar. Nog een leuke vakantie verder eeeeeeen ik kijk al uit naar de volgende berichtgeving. Saluut!

Bob de Clercq 26-07-2012 06:06 {{button-7891}}

Myriam,

Wees gerust, alles past perfect in ons sportkarreke, alias ons tuutje. Ze hadden gevraagd of we een upgrade wilden (toen hadden we onze auto nog niet gezien) maar daar betaal je meestal voor bij dus...
Zonder gps is het best spannend, maar ook gemakkelijk. Het is in dit gedeelte van onze reis altijd maar 1 baan volgen tot de volgende bestemming. Het had erger geweest als we dit in LA of San Fransisco voor hadden.
Zo'n camera kan je overal kopen Myriam ;), maar meestal hebben de kleine camera's ook al zo'n goede kwaliteit. Bovendien heb ik niet echt speciale functies gebruikt :) maar ik ben blij dat je ze mooi vindt :)
tot de volgende berichtgeving. Nog slechts 7 dagen :(
Bob en Stien
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Voorpret-alarm! Reizigers vertellen reizigers, campers (truck-camper & C-25) & presentaties
Kom 23 of 24 maart naar de Reizigersbeurs
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan