Algonquin provincial park

Door Rob en Linda - 25-06-2012 15:38

Vrijdag 22 juni

Vanmorgen op weg naar Algonquin PP gegaan. Rond koffie tijd zag ik een afslag, die me wel wat leek: Grand View road. Bleek deze naar een golfbaan en woningen met dezelfde naam te gaan, in plaats van naar een uitzichtpunt.

Aangekomen in het park, een kaart van de 60 (de weg die door het park loopt) gehaald bij de ingang. Hierop staat aangegeven wat er waar is. Alles staat hier super goed aangegeven, de borden zijn niet te missen.

Naar stroomversnellingen gewandeld; vergeleken met de rapids bij de Niagara Falls stellen deze niets voor, maar toch wel leuk. Hier weer een schilpad gezien; een kleintje ditmaal.

Gepicknickt en een trail naar een uitzicht punt gedaan; lekker op ons gemakje (dat moest wel, want hij was erg steil). Verder een kunstgalerie bezocht. Schilderijen met  landschappen van het park. Sommige waren erg mooi, maar gezien de prijzen ($ 1000 – $ 10.000)hebben we er geen één gekocht.

Ook nog gekeken bij een plek waar je kano’s kunt huren; morgen wordt het mooi weer dus wie weet (zondag is er weer regen voorspeld; dus morgen is de beste dag).

Om een uur of half 4 waren we op de camping aan Mew lake. Even naar de winkel gelopen (1 km heen en 1 km terug). Helaas hadden ze geen verse groenten of brood. Onderweg nog wat hout gesprokkeld voor het vuur, want er staan kippenvleugeltjes op het menu. Van die lekkere zoete, plakkerige. Na het diner marshmallows geroosterd. Meiden weten jullie nog hoe lekker de zachte bruine buitenlaag smaakte (even midden in de vlammen houden)? Mmmm.

 

Zaterdag 23 juni

 Het is nog duidelijk laagseizoen, de campings zijn nog minder dan half bezet, behalve in het weekend. Dan komen de groepen. We hebben nu al 2 weekenden  luidruchtige Indiërs naast ons gehad. Om 2 uur ’s nachts waren ze gezellig aan het kletsen (leek af en toe wel ruzie maken) en om 3 uur gingen ze liedjes zingen. Rob is er wat van gaan zeggen. Waren ze even stil en gingen ze ergens anders weer verder. Om half 6 begonnen de eenden en/of andere vogels herrie te maken. Jullie begrijpen wel, weinig geslapen dus.

Om 7 uur vertrokken naar een meer om te kanoën. Zo vroeg, voor het eventuele spotten van wild. (eigenlijk is dat ook al te laat, je moet om een uur of 5 bij zijn). Bij Opeongo meer ontbeten. Toen gaan kanoën. Gelukkig hadden we de slag snel te pakken. Indien we aan wilden leggen moest ik in het water stappen, want ik had teva’s aan en Rob gympen. Kon mijnheer mooi droog blijven, als ik de kano aan land trok J. Meestal ging dat nog goed ook. Totdat ik een natte broek kreeg (water was net even te diep), waar ik wel even de pest over in had. De hele ochtend gepeddeld.

Het visitor centrum bekeken met een mooie tentoonstelling van het leven in het Alogonquin park.

Nog Moose gezien (en wolven, bevers, beren). Alleen waren ze opgezet in een soort tableau. Leuk gedaan. Verder nog ouden foto’s van het vroegere toerisme en de oude spoorbaan.

Nog even gewandeld en aan Lake of Two Rivers gebivakkeerd.

Na het eten naar binnen i.v.m. de muggen. We zitten onder de bulten; het is een ware plaag hier.

Rob heeft de oude spoorweg afgerend naar de camping aan Pog Lake.

 Vandaag was weer een heerlijke dag qua weer. Alleen beginnen de armspieren al te protesteren van alle kano- inspanning.

 

Zondag 24 juni

Vanmorgen was het koud toen we opstonden. Buiten was het bewolkt.

Pancakes gebakken (brood uit de diepvries was bijna op J ). Een goed begin van de dag.

Een langere wandeling gemaakt. Onderweg een stekelvarken gezien. Je hoort in het bos ook allerlei vogels, maar zien doe je ze maar zelden. Toen we een uurtje onderweg waren begon het zachtjes te regenen. Daar had je nog niet veel  last van,  zo onder de bomen. Toch maar de pas erin gezet. Dom genoeg hadden we de regenjassen in de camper gelaten. Toen we 3 uur later terug op de camping waren, begon het harder te regenen. We zijn dus niet al te erg nat geworden.

Ons vanmiddag vermaakt met de “foto administratie” en verhaaltje schrijven.

Vanavond uit eten geweest bij de snackbar op de naast gelegen camping (1 km lopen).

Wendy’s raad opgevolgd en zelf voor Moose gespeeld.

We hebben hier stroom, dus alle apparaten, batterijen worden nu opgeladen. We weten namelijk nog niet op wat voor camping we hierna komen te staan.

 

Maandag 25 juni

Gisteren voor niets voor Moose gespeeld, want vanochtend om 9:15 hebben we er een gespot. Gewoon langs de doorgaande weg, op weg naar het visitor centrum om dit bericht te verzenden.

 

We duiken weer even onder in Quebec deze keer. Volgende bericht zal wel even op zich laten wachten.

Reacties

Wendy & Sander 25-06-2012 21:50 {{button-6547}}

Zo te horen hebben jullie genoeg te doen. Wel super dat jullie die Moose hebben gezien, misschien kwam het wel omdat jullie je zo hebben ingeleefd ;).

cok weeda 26-06-2012 20:42 {{button-6558}}

Hier is het ook niet alles met het weer, vandaag was het mooi morgen weer wat minder.
Ik hoop dat bij jullie de zon weer gaat schijnen.
Groetjes ma.
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Kom langs op een infodag:
reispresentaties, camper bekijken, adviesgesprek.
Meld je gratis aan
Infodag 9 december met Holland America Line over cruises in Amerika & Canada
Meld je gratis aan
Kom naar een infodag met special guests, zoals Travel Texas en indianen.
Meld je gratis aan