Parc National du Mont Tremblant

Door Rob en Linda - A long time ago

Woensdag 27 juni

Mooi weer. Vandaag op weg naar Parc National du Mont Tremblant.

Eerst de zuidkant van Gatineau Parc nog met de auto verkend. Een paar mooie uitzichtpunten over de Ottowa rivier, helemaal naar het Huron meer, bekeken. Dat is een relatief vlak stuk, dus je kunt ver kijken. Deze weg door het park is ook erg populair bij wielrenners. We kwamen er een heleboel tegen.

Toen we in de buurt van Mont Tremblant Parc kwamen, zagen we de bui al hangen. Eenmaal in het park begon het dan ook zachtjes te regenen.

Naar de watervallen van de riviere du Duable gelopen en nog wat hier in de omgeving van de camping rondgewandeld. Aan het eind van de middag werd het droog.

Lijkt wel een patroon: ’s morgens mooi weer, ‘s middags regen, ’s avonds droog.

 

donderdag 28 juni 2012

Vandaag was een mooie dag. Temperatuur precies goed en zonneschijn, wat wil een mens nog meer?

De dag begonnen met pancakes. In de winkel op de camping hadden ze geen brood.

Op weg naar onze ochtend wandeling (vanaf de camping), hertjes gezien die langs het meer stonden te grazen. En daar zijn we niet eens vroeg voor opgestaan.

De wandeling naar het uitzichtpunt over Lac de Monroe, was slechts 2,5 km lang. Maar hij steeg ook nog  eens zo’n 200 meter. Dat betekent een stijgingspercentage van een kleine 10% en dat bijna het hele pad. Best wel pittig dus. Het uitzicht was mooi. Je kon ook een strandje zien liggen, dat we ’s middags opgezocht hebben. De 2,5 km terug ging een stuk sneller.

’s Middags een andere rondwandeling gemaakt naar Lac des Femmes, die was een stuk vlakker. In het bos hoor je een heleboel vogels, maar je ziet er een stuk minder. Wel fazanten gezien. Die maakten zo’n kabaal in het kreupelhout dat we ze wel op moesten merken. Buiten spechten en eenden, nog een aantal vogels gezien, waarvan we de naam niet weten. In de buurt van het meer een bever gesignaleerd.

Daarna met de camper naar een strandje gereden. Met strandwacht, dus er kon ons niets gebeuren.

Na het eten in de camper gedoucht. Voor het douchen op de camping heb je 4 quarters nodig en die hebben we niet. Het begint nu te schemeren, dus hopelijk is Rob nu snel terug van zijn rondje om het meer over het fietspad. Ze hebben hier een heel wegennet aan fietspaden aangelegd (half verhard).

Daar is die dan, hijgend en wel voor het donker weer thuis.

Reacties

Sylvia A long time ago

zo te lezen vermaken jullie je prima!
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Reis de wereld rond in één dag! Presentaties en informatie over de mooiste bestemmingen. Kom gratis beleven op 27 november
Woon je in Zuid-Nederland of Vlaanderen? Kom zondag naar Breda voor onze roadshow!
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!