St Lawrence River dit in de buurt van Morrisburg

Door Rob en Linda - A long time ago

Vrijdag 29 juni

De gister extra gebakken pancakes opgegeten.

Vandaag weer een reisdag. Naar de St Lawrence River dit in de buurt van Morrisburg.

Afscheid genomen van Mont Tremblant parc met een overstekend hert. Dit park was bergachtig en bosrijk. En natuurlijk ook waterrijk, zoals alle gebieden in Ontario en Quebec. Rivieren en meren te over.

We hadden tante Truus de vrije hand gegeven en haar zelf de weg laten uitzoeken naar de volgende bestemming, zonder te controleren. Dat hadden we niet moeten doen, dan hadden we niet voor een verrassing komen te staan. Stonden we ineens voor een veerboot, in plaats van voor een brug over de Outaouaise (Ottawa River). Dat was ons toch even te duur, dan maar wat kilometers om rijden.

Het gebied waar we doorheen reden was er één van veel landbouw en veeteelt. Vrij vlak ook. Wel veel leuke huizen bekeken vandaag.

De camping ligt aan de St Lawrence River, die vrij breed is. Er kunnen dan ook zeeschepen passeren.

Vanmiddag werd het warm, een graad of 32. Lekker uitgerust onder de boom op onze plek, die erg groot is. Op ons grasveldje passen wel 4 campers. Het begint nu (22:00) gelukkig af te koelen.

Dit weekend is het Canada day (1 juli) een nationale feestdag. De camping begint al aardig vol te stromen met Canadezen, die een weekendje gaan kamperen. Bijna iedereen stookt wel een vuurtje, dat schijnt er toch beslist bij te horen (en niet zo’n kleintje ook).

 

Zaterdag 30 juni

Vandaag een bezoek gebracht aan Upper Canada Village. Hier hebben ze allerlei huizen, winkels en kerken van elders opnieuw opgebouwd en gerestaureerd. Zo waren er een hotel, taverne, kerk, woning van de dokter, naaister, bakkerij, schoenmaker, boerderij, school, tinmaker, etc. Maar ook een zagerij met water aangedreven zaag, watermolen voor het malen van graan, wolfabriekje, hoefsmid ..…

Overal waren mensen in authentieke kleding aanwezig die je het één en ander uitlegde. Verder kon je een ritje maken met een trekschuit, op de paardenwagen (wel wat groter dan die van Marcella).

We hebben in het hotel gegeten en ons best vermaakt deze dag.

Aan het eind van de middag nog even een ritje gemaakt langs de Long Sault Parkway; deze loopt over een aantal eilandjes heen. Vroeger was dit gewoon land, maar dit hebben ze onder laten lopen, omdat ze de rivier breder wilden maken, zodat er grotere schepen door de St Lawrence kon

Reacties

Ronald, Manon, Sven en Tess A long time ago

Zo wij zijn alweer een week terug van vakantie! Van de week alles gelezen en jullie vermaken jullie goed zo te lezen. Een hoop gezien! Geniet er nog even van, want het gaat ook alweer opschieten. Groetjes van ons

de wit A long time ago

Inderdaad nog maar 3 dagen. De vakantie is omgevlogen. Groeten Rob en Linda

Wendy & Sander A long time ago

Leuk om weer wat van jullie te horen, we begonnen het al bijna te missen ;). Geniet nog van jullie laatste dagen.

Cok Weeda A long time ago

Leuk om weer wat te horen.
Jullie hebben een mooie vakantie, geniet er nog van de laatste dagen.
Groetjes ma
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Reis de wereld rond in één dag! Presentaties en informatie over de mooiste bestemmingen. Kom gratis beleven op 27 november
Woon je in Zuid-Nederland of Vlaanderen? Kom zondag naar Breda voor onze roadshow!
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!