Thousand Islands

Door Rob en Linda - A long time ago

Zondag 1 juli

Vandaag is het Canada Day, een belangrijke Canadese feestdag. Net zoiets als bij ons Koninginnedag. Iedereen heeft een rood shirt aan en er zijn allerlei activiteiten.

We zijn naar Fort Wellington geweest en hebben weer iets opgestoken over de Canadese geschiedenis en over de werking van oude geweren. Vanwege de feestdag was de toegang gratis en kreeg je koekjes geserveerd door vrouwen in klederdracht. Om 12 uur werd het kanon afgeschoten, vooraf gegaan door een speech en het zingen van het volkslied. 

Goedkoop geluncht samen met de plaatselijke bevolking in Prescott, geheel verzorgd door de Rotary.

We hebben ontdekt dat er op onze camping toch wel Wifi is. Alleen is de internet verbinding erg traag. Per foto duurt het uploaden 10-15 minuten.

Vanavond in de camper gedoucht onder een klein straaltje in een krappe ruimte. Het is dit of 5 minuten lopen naar de douches op de camping en misschien lauw water (Rob’s keuze).

 

Maandag 2 juli

Weer een stukje verder in de richting van Toronto gereisd vandaag.

We hebben vanochtend een rondvaartboot laten wachten op ons. We kwamen op de parkeerplaats aan bij het vertrekpunt, vlak voordat de boot zou vertrekken.

Weer Japanners aan het werk gezien. Ze fotograferen werkelijk alles en iedereen (daar is Sander niets bij J ). En op alle foto´s moet één van de reisgenoten op de voorgrond.

De boottocht ging langs Thousands Islands. Veel van deze eilandjes zijn privé bezit; soms piepklein, maar toch met een huisje erop. Op één van de grotere, Amerikaanse, eilandjes heeft Bolt (van de Waldorf Astoria hotels) een huisje voor zijn vrouw gebouwd, of beter gezegd een kasteel.

Met enige moeite de uitgezochte camping gevonden (om 16:00 uur aangekomen). Deze ligt aan Lake Ontario in de buurt van Brighton. Strandje met ligstoelen; helemaal niet verkeerd.

De afgelopen dagen is het erg mooi weer geweest. Heel zonnig, wel wat aan de warme kant, maar ons hoor je niet klagen. De camper heeft trouwens airco, dus die kunnen we ook nog aanzetten.

Ik schrijf dit stukje nu (17:00 uur) buiten in de zon, wat niet zo goed gaat, omdat ik het beeldscherm nauwelijks kan zien.

Vanavond bij de receptie kijken of het internet niet al te traag is en dan krijgen jullie dit bericht.

Waarschijnlijk de laatste. Al zullen we op Toronto airport ook nog wel tijd hebben. Hopelijk niet zo veel als Sander en Wendy.

Reacties

Piet en Marcella A long time ago

leuk om te lezen dat jullie het naar je zin hebben.Wij hebben nu ook vakantie en gaan van de week sportief doen want we hebben fietsen gekocht.
Groetjes Piet en Marcella

cok weeda A long time ago

Lekker gratis gegeten, dat willen wij ook wel.
Groetjes ma.

Sylvia A long time ago

Goede reis terug!! xxx

Wendy en Sander A long time ago

Fijne terugreis, hopelijk verloopt jullie reis voorspoediger dan de onze... Kusje
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
In 2023 op reis? Kom naar een infodag voor presentaties, camperbezichtiging en adviesgesprek
Meld je gratis aan
Reis de wereld rond in één dag! Presentaties en informatie over de mooiste bestemmingen. Kom gratis beleven op 27 november
Woon je in Zuid-Nederland of Vlaanderen? Kom zondag naar Breda voor onze roadshow!
Snel aanmelden
Kom naar onze extra infodag op woensdag 16 maart in Zwolle.
Meld je gratis aan
Win een reistegoed van 2022 euro. Klik hier voor meer info!