Zaterdag 09-06: Aankomst in Washington DC

Door Gwenda en Pascal - California 2018 - A long time ago

Hoewel we pas om 12:30 vlogen zaten we om 8:00 uur al in de trein naar Schiphol. Alles ging voorspoedig; om 10:00 uur waren we volledig ingecheckt. Er stond toch nog wel even een rij bij de bagage-inname. Paspoortcontrole gaat tegenwoordig via apparatuur; je paspoort op een scanner houden en dan in de camera kijken. Ziet er leuk uit, maar duurt effectief langer dan wanneer een mannetje het doet.

Het boarden begon om 11:30 uur en voor de veiligheidscontrole daar stond een enorme rij...! Het toestel vertrok netjes op tijd en had schijnbaar wind mee, want we zouden er slechts 8 uur over doen ipv de eerder aangeven 8,5 uur. Een aantal maaltijden, ijsje en half afgekeken films later stonden we dan in Washington DC. Douane door (duurde best lang), koffers halen en dan eens zien of we de shuttlebus naar het dichtstbijzijnde metrostation konden vinden. Ook dat ging vrij goed. Uiteindelijk hebben we er, vanaf het moment van uitstappen, 2,5 uur over gedaan om in het hotel te komen. (Daar moeten we dan even bijzeggen dat het hotel zo-wie-zo een uur reizen van het vliegveld ligt.)

Daar aangekomen moest ik natuurlijk bijna meteen mijn belangrijke telefoontje naar Barnes&Noble plegen; was de Nook Glowlight nog op voorraad...? Nee! Het filiaal dat vrijdag nog voorraad had, maar niet langer dan 1 dag mocht achterhouden, was nu uitverkocht... Zij verwezen me echter door naar het filiaal op Union Station. Die hadden nog wel voorraad, maar deden weer helemaal niet aan achterhouden. Omdat we toch ook nog moesten eten zijn we toen maar in de metro gesprongen en naar Union Station getuft. Daar hebben we heerlijk gegeten en dus een gloednieuwe Nook Glowlight mee terug genomen naar het hotel...!

Toen we weer terugkwamen waren we ook echt helemaal stuk en zijn we direct naar bed gegaan. Morgen gaan we ons eerste kijkje op de National Mall nemen.

Internet in het hotel (op de kamer) is overigens NIET gratis, maar feitelijk ontzettend duur...! Dat hebben we dus in eerste instantie niet gedaan. Totdat we er 2 dagen later achterkwamen dat ze een weekaanbieding hebben, waarvoor je feitelijk maar de prijs van 3 dagen betaalt... En dat waren ze ons 'vergeten' te vertellen. Nu hebben we dus alsnog voor een week internet en zullen de verslagen volgen...

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!