Zondag 10-06: Rondkijken op de National Mall

Door Gwenda en Pascal - California 2018 - A long time ago

Omdat we gisteren vroeg in bed lagen stonden we er vanochtend ook redelijk vroeg weer naast. We hadden echter alle tijd, dus hebben het lekker rustig aan gedaan. Onze spullen gepakt en eerst maar eens ontbijten. Omdat het echter zondag was, waren alle winkeltjes/eettentjes onder het hotel/in het metrostation gesloten. Uiteindelijk hebben we ontbeten in het kleine Starbucks-loketje in de lobby van het hotel. Daarna naar de National Mall!

We begonnen bij het Washington Monument. De obelisk is in de aardbeving van vorig jaar dusdanig beschadigd dat de lift niet meer goed/veilig door de liftschacht kan en is nu dus permanent gesloten voor publiek. Je kunt dus niet meer naar de top voor een prachtig uitzicht over de Mall. Jammer natuurlijk, maar dat wisten we vooraf al. Mooi bouwwerk, omgeven door een ring van vlaggen. Ik heb ze niet allemaal geteld (ongeveer een halve ring), maar ik denk één vlag voor elke staat van de USA.

Daarna door naar het World War II Memorial. In één woord prachtig! Natuurlijk groots, maar met veel aandacht gebouwd. De Amerikanen doen overigens wel alsof elke oorlog 'van hen is'... Wedden dat ze over een aantal jaren de Mall uitbreiden met een 'War in Afghanistan Memorial'...? Ook hier bij het WWII Memorial zagen we de naam van iedere staat van de USA weer voorbijkomen. In het Memorial staat een cirkel van pilaren. Iedere pilaar is voorzien van de naam van een staat. Mooi Memorial, dat we zeker nog 's avonds gaan fotograferen.

Daarna het Vietnam Memorial. Indrukwekkend; die duizenden namen op de glanzende marmeren muur.

Het Lincoln Memorial kun je niet anders dan huge noemen! Size does matter..., schijnbaar. Ook een kandidaat voor 's avonds. Maar ontzettend druk. Daarna het Korean War Memorial. Erg mooi gemaakt. Je kunt zeggen wat je wilt, maar de Amerikanen weten wel hoe ze dergelijke dingen neer moeten zetten; prachtig gewoon.

Tijdens zonsondergang hebben we foto's gemaakt bij het Washington Monument. Was erg sfeervol.

 

Morgen gaan we vliegtuigjes bekijken in het National Air and Space Museum.

Reacties

Ryan Luypen A long time ago

Hi Pascal & Gwenda
Fijn dat jullie toch internet hebben en wij jullie wel kunnen volgen. Sfeervolle foto van Washington Monument.
Lieve groet Ryan&Jan

Marcel en Inge A long time ago

Als eerste nog van Harte.We kunnen net als vorig jaar weer met jullie mee kijken alleen is het nu jullie huwelijksreis.Ja en het is wat we van Amerika verwachten alles word groots aangepakt.Wel heel erg indrukwekend.Fijne reis en geniet er van. groetjes Marcel en Inge

Bb en Tiny A long time ago

Gwenda en Pascal, leuk om jullie verslag zo mee te beleven. Alweer 4 dagen onderweg en zo te lezen al veel gezien van Washington.
En dit is nog maar het begin, lekker genieten met zijn 2en.
Groetjes Bob & Tiny
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!