Dinsdag 12-06: National Archives

Door Gwenda en Pascal - California 2018 - A long time ago

Vandaag zijn we naar de National Archives geweest. Van te voren hadden we daar al timed tickets voor besteld; je kunt dan op een gereserveerde tijd naar binnen. Maar goed dat we dat gedaan hadden, want er stond nl een flinke rij buiten.

Binnen volgde er, natuurlijk, een security check. Ingeleid door een politie-agente die flink stond te schreeuwen... Dat konden we ons ook wel voorstellen, want er waren net een paar blikken met schoolkids losgetrokken en dat gaat natuurlijk gepaard met een hoop lawaai. Eenmaal hier doorheen kwamen we in de 'Personal Vaults' terecht; een tentoonstelling die laat ziet wat de Archives bewaren, waarom ed. Uiteindelijk ga je daarna door naar de Rotunda, waar de Declaration of Independence, de Constitution en de Bill of Rights te zien zijn. In luchtdichte lijsten, gevuld met inert gas om een goede 'leefsituatie' voor deze oude documenten te creeëren.

Er mocht overigens nergens in de Archives gefotografeerd worden, dus foto's van binnenin hebben we niet. Alleen van buiten...

Goed, terug naar de Rotunda. Daar aangekomen stond er nog eens ruim 150 man te wachten! Dat viel even tegen. Gelukkig ging het met groepen van ongeveer 50 mensen naar binnen en waren we bij de 4e groep aan de beurt. Daar stond nog eens een beveiligingsbeambte tegen ons te schreeuwen... Of liever gezegd tegen de schooljeugd te schreeuwen:

This is NOT a school cafeteria... This is NOT a gym... This is NOT a party... This is way too loud, so shut up..., and keep it that way! En dat keihard in een ruimte met een koepel als plafond. Kun je je die echo voorstellen?

We schrokken van de staat van de Declaration of Independence... Die is praktisch niet meer leesbaar. (Het is overigens ook niet het origineel; die zijn ze 'ergens' uit het oog verloren. Het is de oudst bestaande kopie.)

De Constitution ligt er nog goed bij; 4 pagina's, naast elkaar in grote lijsten met vergulde rand. Ook de Bill of Rights is nog goed leesbaar.

Naar buiten natuurlijk door de giftshop. Daar hebben we leuke replica's gekocht die ik ga gebruiken als achtergrondpapier in het foto-scrapbook dat ik van deze vakantie ga maken.

Het regende overigens vandaag. Was niet koud en meer miezeren dan stevig doorregenen, maar het was wel nat.

Deze zien we ook overal.

Aan het eind van de middag zijn we lekker terug gegaan naar het hotel. We hadden al een aantal erg drukke dagen achter de rug en wilden even een avondje rustig zitten/hangen.

Morgen gaan we naar het Pentagon en Arlington Cemetery. Daar zijn oa het graf van J.F. Kennedy en het zogenaamde Iwo Jima-Memorial te zien.

Reacties

Romy van der Kolk A long time ago

Heey Honeymooners!
Fijn dat jullie toch nog de blogs kunnen schrijven. Altijd leuk om jullie avonturen te kunnen volgen.
Zo te lezen genieten jullie met volle teugen!
Blijf schrijven en veel plezier nog!
Greetz, Romy
P.S. Wat is dat met die opdrachten...?
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!