Woensdag 13-06: Pentagon en Arlington Cemetery

Door Gwenda en Pascal - California 2018 - A long time ago

Vandaag zijn we erop uit gegaan richting het Pentagon en Arlington Cemetery. De metro werkt echt super hier. We hebben een Smartrip-card gekocht, meteen bij aankomst. Vergelijk het met een OV-chipkaart. We toeren dan ook overal heen.

Het Pentagon was echter enigszins een teleurstelling. Een betonnen blokkendoos/fort, waar je in de wijde omgeving vooral GEEN foto's mag maken. Tot zo ver het Pentagon...

Wat wel erg mooi en indrukwekkend was, was het Pentagon Memorial. Dit is voor de slachtoffers van de aanslagen van 9/11, zowel in het Pentagon als de passagiers van het gekaapte vliegtuig. Gelukkig mocht je IN het Memorial wel foto's maken. De kracht van het Memorial zit in de eenvoud ervan. Geen big, bigger, biggest, zoals op andere plekken in de stad, maar smaakvol en simpel.

Het Memorial bestaat uit evenveel kleine gedenktekens als er op deze plek slachtoffers waren. En ieder gedenkteken draagt de naam van één van de slachtoffers. De gedenktekens zijn gerangschikt op evenwijdige lijnen in een vlak, waarbij iedere lijn staat voor het geboortejaar van slachtoffers. Dus, 4 slachtoffers geboren in 1960, dan staan er 4 gedenkstenen op de lijn 1960. Enz.

Daarna zijn we nog naar Arlington Cemetery gegaan. Een militaire begraafplaats van gigantisch formaat, die ook nog steeds gebruikt wordt. Er was nl een militaire begrafenis terwijl we daar waren; compleet met vlag op de kist en eresaluut/salvo.

We zijn daar ook naar het United States Marine Corps Memorial geweest; waarschijnlijk beter bekend als het Iwo Jima Memorial. Erg indrukwekkend!

Voor morgen staat een guided tour van het Capitol op de agenda, plus een bezoek aan het Library of Congress.

 

PS, speciaal voor Romy:

In de week dat jij en Sandra in Parijs waren kreeg ik van de hele groep, behalve alvast felicitaties, ook een hele zak met oranje-artikelen mee... Met de opdracht daar, op specifieke plekken in Washington en New York, foto's mee te maken. We moesten natuurlijk wel de eer van Nederland hooghouden, hier in de US. Dus, met enige regelmaat staan we (voornamelijk ik) met een mega oranje stropdas of hawai-slinger ergens te poseren...

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!