Donderdag 14-06: The Capitol en Library of Congress

Door Gwenda en Pascal - California 2018 - A long time ago

Voor vandaag stond er een guided tour van The Capitol op het programma. Zonder guided tour kom je nl niet verder dan het Visitor Center. Volgens de aanwijzingen op de tickets waren we netjes 45 minuten van te voren aanwezig, aangezien de veiligheidscheck schijnbaar nogal lang kon duren. 5 Minuten later stonden we binnen... en hadden we dus tijd genoeg om in het Visitor Center foto's te maken en mensen te kijken.

De tour begon met een film en daarna een korte rondleiding, waarbij je oa in de Rotunda komt. Dit is het hart van The Capitol en schijnbaar ook het middelpunt van Washington DC. (Ook de stadskaart met de 4 segmenten (noord, zuid, ed) is opgebouwd met dit als middelpunt. En het was werkelijk prachtig! Gelukkig mochten we foto's maken en kwam de groothoeklens van Pascal ontzettend goed van pas. Hier een foto van de koepel van de Rotunda.

De Rotunda is overigens zo hoog dat Lady Liberty (zonder haar voetstuk) hier rechtop in kan staan. Er blijft dan nog 10 meter over... Helemaal op de top van The Capitol staat het beeld Freedom. Geen enkel standbeeld in de stad mag hoger zijn dan Freedom; dat is een regel in Washington DC!

Daarna zijn we via de tunnel overgestoken naar het Library of Congress. Werkelijk een prachtig gebouw! Helaas mocht het mooiste niet gefotografeerd worden, nl een kijkje in de Main Hall, waar de researchers werken en de zaaltjes met boekenkasten staan. We hebben er maar een kaart van gekocht...

Nog snel op Union Station alvast de treinkaartjes voor aanstaande zondag opgehaald. Dat scheelt dan alweer in tijd.

's Avonds toch nog even naar het Washington Monument geweest. Er was bewolking in de lucht en dat geeft mogelijk erg mooie zonsondergangen. We kregen niet de roze verkleuring waar we op gehoopt hadden, maar wel dramatische luchten met mooie wolken!

Morgen gaan we de spaceshuttle Discovery bekijken...

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!