Vrijdag 15-06: Spaceshuttle Discovery

Door Gwenda en Pascal - California 2018 - 17-06-2012 03:17

Vandaag is het dan zover. We gaan de spaceshuttle bekijken...!

Het National Air and Space Museum heeft 2 locaties; eentje op de Mall waar we al geweest zijn en nog eentje vlak bij Dulles International Airport. Lastig te bereiken, maar toch de moeite waard omdat daar de spaceshuttle staat. Via Internet hadden we de hele route met het openbaar vervoer voorbereid en het ging dan ook vlekkeloos. Een uurtje met de bus naar Dulles en daar dan op een shuttlebusje naar het Air and Space Museum.

En het was echt de moeite waard! Discovery staat er prachtig bij. Een beetje gebutst en verkleurd, maar hij heeft dan ook 39 ruimte-missies gevlogen. De hele (zwarte) onderkant is soort van betegeld met allemaal kleine tegeltjes/schildjes. Het geheel was erg mooi om te zien. Aan de hele opstelling is echt aandacht besteed. Je kunt er via een soort van balkon aan de zijkant langslopen. Aan de achterkant is zoveel ruimte opengelaten dat je voldoende ver naar achteren kunt om het hele geval op de foto te krijgen.

Behalve de spaceshuttle hadden ze hier nog meer grote vliegtuigen, waaronder een Concorde en ook de Enola Gay; het toestel dat de atoombom op Hiroshima dropte. Erg indrukwekkend op te zien.

Morgen is alweer onze laatste volledige dag in Washington. Dan gaan we naar het National Museum of Natural History, oa dino's ed bekijken.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
5 oktober infodag Texas Style
met rodeostier en extra presentaties over Texas
Meld je gratis aan
20 oktober: Roadshow in Breda
Zuidwest-Amerika, West-Canada en camper!
Meld je gratis aan