Vrijdag 15-06: Spaceshuttle Discovery

Door Gwenda en Pascal - California 2018 - A long time ago

Vandaag is het dan zover. We gaan de spaceshuttle bekijken...!

Het National Air and Space Museum heeft 2 locaties; eentje op de Mall waar we al geweest zijn en nog eentje vlak bij Dulles International Airport. Lastig te bereiken, maar toch de moeite waard omdat daar de spaceshuttle staat. Via Internet hadden we de hele route met het openbaar vervoer voorbereid en het ging dan ook vlekkeloos. Een uurtje met de bus naar Dulles en daar dan op een shuttlebusje naar het Air and Space Museum.

En het was echt de moeite waard! Discovery staat er prachtig bij. Een beetje gebutst en verkleurd, maar hij heeft dan ook 39 ruimte-missies gevlogen. De hele (zwarte) onderkant is soort van betegeld met allemaal kleine tegeltjes/schildjes. Het geheel was erg mooi om te zien. Aan de hele opstelling is echt aandacht besteed. Je kunt er via een soort van balkon aan de zijkant langslopen. Aan de achterkant is zoveel ruimte opengelaten dat je voldoende ver naar achteren kunt om het hele geval op de foto te krijgen.

Behalve de spaceshuttle hadden ze hier nog meer grote vliegtuigen, waaronder een Concorde en ook de Enola Gay; het toestel dat de atoombom op Hiroshima dropte. Erg indrukwekkend op te zien.

Morgen is alweer onze laatste volledige dag in Washington. Dan gaan we naar het National Museum of Natural History, oa dino's ed bekijken.

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!