Zaterdag 16-06: National Museum of Natural History

Door Gwenda en Pascal - California 2018 - A long time ago

Op onze laatste dag in Washington zijn we naar het National Museum of Natural History geweest. Zo graag als Pascal naar alle vliegtuigjes wilde, zo graag wilde ik hierheen. Ik had al op Internet gelezen dat het erg goed beoordeeld wordt. Sommige mensen zeiden zelfs dat deze in Washington beter/mooier is dan degene in New York. Ook dit museum is weer onderdeel van het Smithsonian complex en dus gratis.

We hebben ons ontzettend goed vermaakt. Mooie tentoonstellingen. Schitterende dino-skeletten. Jammer dat in dergelijke zalen de verlichting dusdanig donker is, dat het maken van goede foto's moeilijk is. We hebben echter ons best gedaan.

Er was ook een tentoonstelling getiteld 'X-ray vision'; een prachtige collectie röntgenfoto's van vissen. Allemaal lijsten met hoogglans glas natuurlijk, felle verlichting erop. Fotograferen hiervan leek eerst niets te worden; rechtstreeks flitsen werkt niet, dan zie je je eigen flitslicht in de foto. Totdat Pascal op het idee kwam om de foto te maken met zijn camera en mijn camera te gebruiken als externe flitser...! Na een paar keer experimenteren waren we qua timing op elkaar afgestemd en zie hier het resultaat... Thuis nog even wat nabewerken en het zijn prachtige shots!

Ook hier was weer een IMAX 3D-theater en we hebben 2 films bekeken. Eerst Flying Monsters 3D, over (je raadt het al...) vliegende dino's. Later op de middag hebben we ook nog Dinosaurs 3D gekeken. Echt prachtig gemaakt. Eerder deze week hebben we ook al bij de beide Air and Space-locaties verschillende 3D-films gezien. Ze waren allemaal geweldig; schitterend beeld en goed geluid erbij.

Toen we aan het eind van de middag in het restaurant wilden gaan eten bleek dit al dicht te zijn. We zijn toen naar het Old Postal Pavilion gegaan, waar een kleine foodcourt zit. Deze is wat shabby in vergelijking tot bv de foodcourt op Union Station of Pentagon City, maar we hadden geen zin daar nog heen te gaan. Eén van de eigenaren van een eettentje wist ons met een gratis sample (om te proeven) te overtuigen bij hem te eten en het was heerlijk! Daarna zijn we nog even de uitkijktoren opgegaan om een mooie uitkijk op de Mall te krijgen. Erg moeilijk, want de afstanden zijn toch wel erg groot (dat hebben onze voeten ook ervaren...) en vanwege de vierkante toren was het niet mogelijk om alles op één foto te krijgen. Toch wat foto's gemaakt.

Inmiddels, terug in het hotel, hebben we het grootste gedeelte van onze spullen al weer ingepakt. Morgen staat immers de treinreis naar New York op het programma.

We hebben het erg naar onze zin gehad in Washington en verheugen ons nu op dit volgende onderdeel van onze reis.

Tot morgen, vanuit the Big Apple...

Reacties

ryan luypen A long time ago

Hoi Pascal & Gwenda
Wat een mooie foto's. Je moet maar op het idee komen om het 2e fototoestel als flitser te gebruiken. Erg fraai. Ik hoop dat jullie een leuke reis hadden naar New York en wens jullie er veel plezier.
Lieve groet van ons
Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!