Maandag 18-06: Flatiron District, Union Square en Empire State Building

Door Gwenda en Pascal - California 2018 - A long time ago

Gisteravond hadden we bedacht dat we vandaag richting het Flatiron District zouden gaan. Het Flatiron Building stond natuurlijk hoog op ons lijstje.

We begonnen de dag met een ontbijtbuffet bij een Italiaans restaurant 2 blocks van het hotel. We hadden gisteren al gezien dat dit ontbijtbuffet $ 8,79 zou moeten kosten. Maar, zoals wij zeggen, 'Papier is geduldig'... Daar zat nl geen brood en geen drankje bij. Dus, met 2 croissantjes, 1 koffie en 1 thee erbij werd het iets duurder. Het was echter heerlijk!

Daarna zijn we er, met hulp van een 'local', in geslaagd een unlimited 7-day Metrocard uit de automaat te trekken. Tja, dan moet je ook maar net weten dat je die middelste knop moet hebben, die eigenlijk iets anders lijkt te zeggen... We beginnen al een beetje te wennen aan de metro hier. De Washington-stations hebben namen; hier in New York gaat alles op straatnummer. 42nd Street, 56th street. De ene kant op is Uptown (getallen worden hoger) en de andere kant op is dus Downtown, waarbij de getallen kleiner worden. Toen we het station uitkwamen lag daar, midden op de kruising, het Flatiron Building. Prachtig!

Er lag een leuk parkje naast, waar we even lekker met een bakkie koffie hebben gezeten. Ook hier zijn de eekhoorns goed vertegenwoordigd en ABSOLUUT niet bang! Terwijl je een foto van de één staat te maken, klimt een ander via het hek omhoog en zit dan ineens op handhoogte... Je mag ze niet aaien/voeren ed; ze kunnen gemeen bijten. Ze komen overigens niets tekort hier, want ze zijn nogal moddervet.

Vervolgens zijn we verder gegaan naar Union Square, waar de mega Barnes&Noble zit. Een superwinkel...! Zelfs Pascal heeft zich hier nog bijna een uur vermaakt. Je kunt hier dus gewoon een boek pakken en het gaan zitten lezen...! Als je dat thuis/in Nederland doet, dan wordt je vriendelijk verzocht om of het boek te kopen of het terug te zetten en de winkel te verlaten. Er zijn ingerichte zitjes en bv een café waar mensen boeken zitten te lezen... Is toch super... De Nook Glowlights waren overigens niet op voorraad. Ik heb maar even netjes aangegeven dat ik op de reserveringslijst sta, maar er inmiddels al eentje heb. 'Nou, dan haal je die toch gewoon niet op', was het antwoord.

Daarna even door Koreatown gelopen. Dit zou je ook Blingtown kunnen noemen; de ene sieradenwinkel na ander, allemaal bling-bling... Hoewel er een Wendy's in sight was, hebben we bij een Koreaans restaurantje heerlijke chickenwing-combo's gegeten.

Daarna verder; ergens in de buurt zou toch het Empire State Building moeten zitten...? Ja dat klopte..., aan de overkant van de straat! Ik stond al om me heen te kijken. Als dat ding zo hoog is, dan zouden we dat toch moeten kunnen zien...? Maar, de ene skyscraper lijkt toch op de ander. Gelukkig dat er 'Empire State', anders waren we er zo voorblij gelopen. Even naar binnen geweest, naar niet naar boven. We hebben op meerdere Internetsites gelezen dat het uitzicht vanaf 'Top of the Rock' (Rockefeller Center) mooier is; je kunt dan nl ook Central Park en natuurlijk het Empire State Building zelf zien.

Morgen gaan we naar het Vrijheidsbeeld en Ellis Island. De oranje stropdas gaat nog een keertje mee, maar aangezien 'we' niet door de eerste ronde zijn gekomen vinden we het daarna mooi geweest...

Je kunt alleen reageren op dit bericht als je bent ingelogd.
Vandaag en morgen: gratis webinars over allerlei bestemmingen
Klik voor meer info!
Meld je nu gratis aan voor onze online infodag met presentaties en adviesgesprekken.
Klik voor meer info!
Kom naar onze infodag op 3 oktober in Zwolle.
Meld je gratis aan!